Kincseiket nem engedik át az enyészetnek

2024.07.21. 14:30

Megnyitott a felújított balatonszemesi Postamúzeum

A Magyar Postra Zrt. szeretné a birtokában lévő múzeumi kincset és gyűjteményt hozzáférhetővé tenni mindenki számára, ennek újabb lépcsőfoka a balatonszemesi Postamúzeum megújítása.

Zaol.hu

Forrás: likebalaton.hu

A Likebalaton közlése szerint, a 157 éves magyar cégnek dolgozó 21 ezer ember fontos része a társadalomnak. A Magyar Posta Zrt. a Postakürt Alapítványával közösen hozta meg korábban a döntést, hogy a múzeumi kincseiket, szakgyűjteményüket nem engedik át az enyészetnek, hanem az egész ország számára hozzáférhetővé teszik. E törekvés jegyében újították fel és nyitották meg az elmúlt években a nagyvázsonyi, a szabadkígyósi, az ópusztaszeri és a diósdi postamúzeumot. A szentendrei skanzen után nemrég adták át Hollókő megújult kiállítóhelyét, ahol egy XXI. századi működő posta is található a múzeumi környezeteben. A balatonszemesi Postamúzeum 62 éves múltra tekint vissza mint kiállítóhely

– Régen nem a fürdőzésről, nyaralásról volt híres a Balaton, hanem tájékozódási pontnak számított, amelyet postaútvonalak öleltek körbe. Az északi útvonalak fontos állomása Nagyvázsony, a délinek Balatonszemes volt, amely egykor lóváltóállomásként működött – mondta Holló Szilvia-Andrea, a Postamúzeum igazgatója.

A legújabb tárgy egy Kyburz elektromos tricikli, amilyeneket ma is használnak a kézbesítők, és amelyet ki is próbálhatnak a látogatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában