Kvártélyház 2024

2024.09.06. 11:31

Vadpörköltfesztivál: az erdő- és vadgazdálkodást népszerűsítik

A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett több rendezvénybe is bekapcsolódik az Országos Magyar Vadászkamara Zala Vármegyei Területi Szervezete, hogy megismertesse a nagyközönséggel a köztestületet és a vadászatot.

Korosa Titanilla
Győrvári Attila kutyájával. Folytatni szeretnék a hagyományt, ezt a vadpörköltfesztiválon is hangsúlyozzák
Fotó: Pezzetta Umberto

Erről Győrvári Attila, a zalai vadászkamara titkára, a vadászszövetség vármegyei fővadásza beszélt.

– Zalaegerszeg városa már évekkel ezelőtt zászlajára tűzte az erdő- és vadgazdálkodás népszerűsítését, hiszen mindez jellegzetessége vármegyénknek. Zala nagy része erdősült és itt él a világhírű zalai gímszarvas, ami nemzeti érték és a vármegyeszékhely jelképe, ezért is kiemelten fontos annak megóvása, ez a város és a vadászkamara együttműködésének alapja – fogalmazott Győrvári Attila. – Közel tíz éve közösen dolgozunk Tompa Gáborral, a Kvártélyház Kft. igazgatójával azon, hogy ez a cél a vadászati és vadgazdálkodási rendezvényeink kiemelt témája legyen.

A vadhús értékesítése elválaszthatatlan része a vadgazdálkodásnak, melynek képviselőivel szoros kapcsolatot ápolunk, például a Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai Teríték programsorozathoz a vadhúst a főzőcsapatok részére a vadgazdálkodók a feldolgozókon keresztül biztosítják. Az elmúlt években szakmai partnerként több eseményen segítettünk; ezek Zalaegerszeg önkormányzata kimondottan az erdőhöz, természetvédelemhez, vadgazdálkodáshoz kapcsolódó rendezvényei – a vadpörköltfesztivál és az EgerszegFeszt, illetve saját rendezvényünk, a Zalai Vadászati Évadnyitó, de 2020-ban az Országos Vadásznap megvalósításában is részt vettünk. 2024-ben szintén így tervezünk, hiszen a szeptember elején megrendezésre kerülő vadpörköltfesztivál szakmai előadásaira is készülünk. A korábbi rendezvényeken a vadászkamara, illetve partnerszervezetei jóvoltából különféle vadtrófeákat már láthattak az érdeklődők, és ezt a hagyományt folytatni szeretnénk, minél többféle faj bemutatásával. Zalaegerszegiként persze szívesen látogatjuk a Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásait és minden egyéb városi rendezvényt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában