Fokozott jelenlét

2024.07.15. 13:00

Polgárőrök is vigyázzák majd a rendet a Lenti TE meccsein

Fokozott jelenléttel vigyázzák a rendet a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagjai a Lenti Torna Egylet mérkőzésein a bajnokság kezdetétől. Nemrégiben erről egyezettek az illetékesek a sportcentrumban.

Korosa Titanilla

A szervezők is készülnek a labdarúgó-bajnokságra, fő a biztonság. Középen Szabó Gábor, mellette jobbra Fentős Tibor és a polgárőr egyesület néhány tagja

Fotó: Korosa Titanilla

A csapat, ahogy eddig, úgy az idei szezonban is a megyei első osztályban kezdi majd meg a szereplést néhány hét múlva. A nézők és a játékosok biztonságára kiemelten odafigyelnek a szervezők.

Szabó Gábor, a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy élő együttműködési szerződésük van a sportegyesülettel, most a szezon kezdetén ezt megújítják. Hozzátette, hogy idén 350 ezer forint működési támogatást kapott polgárőr szervezetük a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Fentős Tibor, a bajnoki mérkőzések főrendezője működik együtt a polgárőrökkel, ő osztja el a szolgálatban lévőket, annak megfelelően, hogy a pálya melyik részére kell nagyobb figyelmet fordítaniuk.

– Biztonsági szempontokat veszünk figyelembe, külön odafigyelünk a vendégcsapatok szurkolóira, főként az olyan szomszédvári rangadóknál, mint amilyen a Csesztreg elleni mérkőzés, vagy a Zalaszentgrót elleni, hisz ellenük játszott meccsen volt már konfliktus – mondta. – De lefedjük a pálya teljes területét, a büfé, a kispadok és környékét. Egy-egy mérkőzésen a szabály szerint 6 fő rendező jelenléte szükséges, a kiemelt meccseken pedig 10 fő, köztük lehetnek polgárőrök is.

Szabó Gábor hozzátette, hogy mérkőzésenként 4-5 polgárőr érkezik majd a közbiztonság erősítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában