Ez történt

2024.07.26. 17:00

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

Pont ott parti a Plakátház udvarán, Nagykanizsán

Fotó: ZH

További járdaszakasz újult meg a zalaegerszegi Nyerges utcában

Újabb, 95 méteres járdaszakasz újult meg önkormányzati forrásból a közelmúltban Zalaegerszeg csácsi városrészében, a Nyerges utcában. A részletekről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót. Két évvel ezelőtt készült el a Nyerges utca keleti oldalán a Domb és Pacsirta utca között 115 méter hosszan a járda. Az arányos városfejlesztés keretében a mostani beruházással folytatták a szakasz rendbetételét, tájékoztatta a sajtó képviselőit Herkliné Ebedli Gyöngyi településrészi önkormányzati képviselő. A két ütemben összesen 210 méter hosszú szakasz újulhatott meg. Új alépítmény készült, s a járda mindkét oldalát szegélyezték. Ez az egyik legforgalmasabb rész, központi helyen van, nem csak az iskolába járók használják. Ezért is volt fontos a beruházás, amit remélhetőleg teljes hosszában tudunk folytatni a későbbiekben. A képviselő hozzátette, az elkövetkezendő években szeretnék a városrész többi járdáját is rendbe tenni, többek között a Pacsirta utcában, a Balatoni út déli részén, illetve a Válicka utcában.

Pont ott parti a Plakátház udvarán, Nagykanizsán

Pont ott parti címmel felsőoktatási felvételi ponthatárváró rendezvényt tartott szerdán a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ a Plakátház udvarán. Az eseményre hamar megtelt az udvar okostelefonjukat nyomkodó fiatalokkal, akik közül többen tűkön ülve várták az eredményeket. Az izgatott diákok mellett találkoztunk olyanokkal is, akik már jó előre kiszámolták a pontjaikat, így nyugodtabban várták a ponthatárokat. Gerencsérné dr. Berta Renáta, a nagykanizsai campus megbízott főigazgatója örült annak, hogy ezen a kanizsai összefogással szervezett pontváró partin ilyen sokan összegyűltek. Mint mondta, bízott abban, hogy Nagykanizsáról és környékéről minél többen jelentkeztek a campusukra, hiszen a körforgásos gazdaság egyetemi szakok egyedülállók, fogalmazott. Mellette ott van az informatika, a mérnöki területek, a vízügyi üzemeltetés, vagy éppenséggel a gépészmérnök szak, továbbá az informatikus szakjaik ugyanolyan népszerűségnek örvendtek, mint korábban.

Él és virul a Madárpark a Festetics-kastélyban

Téves az a híresztelés, miszerint megszűnt a kastély madárparkja, sőt az él és virul – reagált korábbi cikkünkre a Festetics-kastély madárparkja. Mint az üzemeltetők írták, a kastélyparkban lévő Pálmaház és Madárpark az egyik legnépszerűbb attrakció, ahova tavaly több mint 130 ezer látogató érkezett. Ami a Madárpark jövőjét illeti, új szakmai alapokra helyezik, és az ősszel a kastélyparkban lévő Történelmi Játszóház szomszédságába költöztetik, ahol a főúri kastélyparkok hangulatát megidéző egyedekkel várják majd a látogatókat. Varga Zoltán, a keszthelyi Festetics-kastély Madárpark szakmai vezetője hangsúlyozta: Magyarország leglátogatottabb kastélyának Madárparkja üde színfoltja a keszthelyi Festetics-kastélynak, ahol mintegy 100 egyedével továbbra is várja a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Véget ért a nyári tekebajnokság Lentiben

Múlt pénteken a Margaréta Tekézőben tartották a városi nyári tekebajnokság eredményhirdetését. A résztvevőket Horváth László polgármester köszöntötte, a bajnokságot a szervezők képviseletében Stángli Tibor, a Lenti Teke Klub elnöke és Rábel László, a Margaréta Tekéző tulajdonosa értékelte. A díjakat Monostori Anita, a Zala Vármegyei Teke Szövetség elnöke adta át. Az igazolt csapatok között a Margaréta Team lett az első, az amatőröknél a Kútfejű Zsiványok végeztek az élen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában