Befejeződött a második ütem

2024.07.25. 15:30

További járdaszakasz újult meg a zalaegerszegi Nyerges utcában

Újabb, 95 méteres járdaszakasz újult meg önkormányzati forrásból a közelmúltban Zalaegerszeg csácsi városrészében, a Nyerges utcában. A részletekről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót.

Mozsár Eszter

A Nyerges utcát sokan használják. Balról jobbra Stárics Zsombor, Szabó János, Herkliné Ebedli Gyöngyi és Szabó Gyuláné

Fotó: Mozsár Eszter

Két évvel ezelőtt készült el a Nyerges utca keleti oldalán a Domb és Pacsirta utca között 115 méter hosszan a járda. Az arányos városfejlesztés keretében a mostani beruházással folytatták a szakasz rendbetételét, tájékoztatta a sajtó képviselőit Herkliné Ebedli Gyöngyi településrészi önkormányzati képviselő.

– A két ütemben összesen 210 méter hosszú szakasz újulhatott meg. Új alépítmény készült, s a járda mindkét oldalát szegélyezték. Ez az egyik legforgalmasabb rész, központi helyen van, nem csak az iskolába járók használják. Ezért is volt fontos a beruházás, amit remélhetőleg teljes hosszában tudunk folytatni a későbbiekben.

A képviselő hozzátette, az elkövetkezendő években szeretnék a városrész többi járdáját is rendbe tenni, többek között a Pacsirta utcában, a Balatoni út déli részén, illetve a Válicka utcában.

Szabó János közútkezelő szakreferens a műszaki adatokat ismertette. Az alépítmény 10-10 centiméter vastag stabilizált alapból és tört betonból készült, a járda zárórétegként 4 centiméter vastagságú aszfaltréteget kapott. A társasházak bejáratánál figyeltek a csatlakozások megfelelő kialakítására, s a tereprendezés ugyancsak megtörtént. A kivitelezést a Zala-Müllex Kft. végezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában