Boglart fesztivál, ahol mindenki számít!

2024.08.09. 13:00

A nagykanizsai tagokat a soraiban tudó Góbé Zenekar is fellép

A balatonboglári Babel Camp kulturális központ ad helyet augusztus 28. (szerda) és augusztus 31. (szombat) között az 5. Boglart elnevezésű rendezvénynek. A fesztiválon a Vizeli Máté és Czupi Áron személyében nagykanizsai tagokkal is bíró Góbé Zenekar is szerepel.

Benedek Bálint

A tavalyi esemény egyik táncházas pillanata. A fesztivál egyszerre közönségtalálkozó és szakmai fórum, zenei és táncos tanműhely

Fotó: ZH

Ahogy a fesztivál közleményéből kiderül: egyszerre közönségtalálkozó és szakmai fórum, zenei és táncos tanműhely, hajnalig tartó rendezvény vár ránk. Nappal kézműves foglalkozások, népi hangszeres és táncos oktatás és világzenei workshopok, zeneipari elméleti előadások várják az érdeklődőket, esténként pedig világzenei koncertek és táncházak pörgetik a közönséget.

– Balatonbogláron a nyár utolsó hétvégéjén megszűnik a fal előadó és hallgató között, a zenekarok és a rajongók ugyanazon terekben mozognak, közös programokat tartanak, együtt buliznak – fogalmazott Czupi Áron. – A Boglart szól a szakmának nemtől, kortól, hangszertől függetlenül, és a szcéna kedvelőinek. Idén gyönyörű fényfestésekkel, és az este folyamán soha meg nem álló zenével teszik még nagyobb élménnyé a fesztivált. A kiváló magyar előadókon túl pedig egyre több nemzetközi produkciót is elcsábítanak hazánkba, még varázslatosabbá téve a nyár utolsó hétvégéjét. 

A fesztiválon fellép többek között: Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az erdélyi Palatkai banda, a nemzetközi tagok alkotta Alterne, a szenegáli Afrikora, a Poklade, a Times New Román, az Obadu, a Zajnal és a Góbé Folkside.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában