Tartalmas időtöltést kínáltak

2024.08.04. 20:00

Ebergény Fesztivál mókával, koncerttel és bulival

Kézműves játszóházzal, légvárral, mókával, koncerttel és bulival kínált tartalmas időtöltést vasárnap délután az Ebergény Fesztivál, amit az Ebergényi Településrészi Önkormányzat rendezett meg a Vándor Vigadó parkolójában.

Antal Lívia

Ottjártunkkor Tüsi bohóc invitálta interaktív játékra a gyerekeket az Ebergény Fesztiválon

Fotó: Antal Lívia

Ebergény 1969 óta városrésze Zalaegerszegnek. Előtte önálló település volt, amelynek nevét 1371-ben említik először írásban, idézte fel Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, hogy a várossal való egyesülést követően is őrzik hagyományaikat, közösségi értékeiket. Az Ebergény Fesztivál is egy olyan program, amelyen az itt lakók egyszerre tudják megélni zalaegerszegi és ebergényi öntudatukat.

Az Ebergény Fesztiválon a helyi polgárőrök gulyást kínáltak
Fotó: Antal Lívia

A településrészi önkormányzat és az Ebergényért Polgárőr Egyesület az idei fesztiválra is színvonalas programkínálatot állított össze. Szilasi Gábor, a városrész önkormányzati képviselője elmondta továbbá, hogy a polgárőrök gulyást készítettek, amelynek bevétele az egyesület javát szolgálja. Vezetőváltás is történt a közelmúltban. Nagy István 14 után köszönt el, akit a polgárőr egyesület élén Ambrus Tamás váltott fel, és akit a közönség Tomme bulikból is ismer. Varga Miklós koncertje után lépett fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában