Második bajnoki meccsén is nyert a Liverpool

2024.08.26. 16:00

Horváth Ferenc "Mákos": Jó szezon vár Szoboszlaira

A Szoboszlai Dominiket a soraiban tudó Liverpool csapata az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a Brentford együttesét győzte le 2-0-ra. A magyar válogatott játékosa értékes passzal járult hozzá a második gól megszerzéséhez. Horváth Ferenc "Mákos" szerint jó szezon vár Szoboszlaira.

Benedek Bálint

Szinte az egész Zala vármegye tisztában van azzal: ha fociról van szó, a kiskanizsai fagylaltozó tulajdonosa, Horváth Ferenc „Mákos” mindig naprakész. Korábban évekig edzőként vezette a Kiskanizsai Sáskák SE serdülőcsapatát és azóta állandóan követi a labdarúgással kapcsolatos híreket. Sőt gyakran hűsítő édességeket is kitalál bizonyos Nagykanizsához kötődő hírességeknek, bár nem egyszer készített focistáknak is. De ne rohanjunk ennyire előre.

szoboszlai
Horváth Ferenc "Mákos" Rossi kedvencével, a következő nyárra Szoboszlai kedvenc ízeit is fagylaltba keveri 
Fotó: Szakony Attila

Barcelona drukker, mégis figyeli a Liverpoolt

– A környezetemben mindenki tudja: Barcelona drukker vagyok – mondta Horváth Ferenc "Mákos". – De azt már csak kevesen, hogy amikor fiatal voltam, a megjelenésem miatt Kevin Keegen-nek csúfoltak. Mielőtt a kétszeres aranylabdás angol válogatott labdarúgó 1977 nyarán a Hamburg SV együtteséhez igazolt, a Liverpoolban játszott. Ott háromszor nyert bajnokságot, egyszer angol kupát, egyszer bajnokcsapatok Európa-kupáját, kétszer UEFA-kupát.

Horváth Ferenc "Mákos" azóta is követi a Liverpool szereplését, persze most sokkal inkább Magyarország büszkesége, Szoboszlai Dominik játéka kerül érdeklődése középpontjába.

Szoboszlai tette a dolgát a Brentford ellen

– A Liverpool "háza" táján most komoly változás, hogy Jürgen Klopp helyett a holland Arne Slot irányítja a csapatot – folytatta. – Már az előkészítő, felkészülési meccseken is azt vettem észre, hogy nem nagyon nyúlt bele a csapat összeállításába. Az első Ipswich Town FC ellen sem, és legutóbb a Brentford esetében sem. Dominik ismét a Liverpool középpályájának közepén kapott helyett kezdőként, ezúttal a Brentford ellen. A kapitány láthatóan nagyon bízik Szoboszlaiban, ennek nagyon örülök. Az internetes közösségi oldalakon sok helyen, de szakmai berkeken belül is sok negatív kritikát kapott az Európa-bajnoksági szereplés miatt. Pedig azt nem lenne szabad elfelejteni, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya sokáig sérült volt. Ettől függetlenül a magyar labdarúgó válogatott vezetője, Marco Rossi bízott benne és ezért állította pályára. Örülök neki, hogy ilyen jó helyen van a Liverpoolban. Véleményem szerint bár végigjátszotta a találkozót most a Brentford ellen, de nem játszott olyan jól, mint az első bajnoki meccsen. Tisztességesen "rakta le" a labdákat, előkészített, tette a dolgát. Mi, szurkolók is érezzük benne a lendületet, és persze a legfontosabbakat: a gólokat.

Szoboszlai jó reklám a magyar focinak

Horváth Ferenc "Mákos" szerint az angol szurkolók szeretik Dominiket, tisztában vannak azzal, hogy magyar gyerek. Ez mindenképpen jó reklám a magyar focinak. Ősszel ráadásul Nemzetek Ligája meccsek következnek, ahol erős csoportba kerültünk, a németekkel és a hollandokkal, ahol szintén szükség lesz Szoboszlai erejére, s persze a fiatalokra.

Nem lesz gondja az erővel!

– A Liverpoolra visszakanyarodva tavaly Dominiknek nem ment a játék, gyakran lecserélték – fogalmazott. – Az idei szezonra jól sikerült az alapozás neki is, elöl és hátul is mozgott. Nem lesz gondja az erővel, a képességei pedig kimagaslóak, hiába érik nemtelen támadások. Bízom benne, hogy ez a szezon kitűnő lesz számára és sok góllal járulhat hozzá csapata sikeréhez.

Szoboszlai-fagyi a láthatáron?

"Mákos" készített már fagylaltot többek között Rossi kapitány tiszteletére. Bár találkozott személyesen Szoboszlaival is, de egyelőre a fagylaltról nem esett szó. Viszont azt ígérte olvasóinknak, hogy ősszel, ha lesz lehetősége, megkérdezi, milyen édességeket szeret, és a következő nyárra a fagylaltpultba kerül Szoboszlai kedvence is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában