A szüret, a bor és a piac jegyében

2024.09.13. 16:00

Vásári forgatag szombaton a Göcseji Tudásközpontban

A Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac szeptember 14-én, szombaton rendezi meg szokásos havi vásári forgatagát 7 és 13 óra között. Programjaik ezúttal a szüret, a bor és a piac témakörében zajlanak. Színes kulturális és kézműves bemutatókkal, játszóházzal és borkóstolóval is várják a látogatókat.

Antal Lívia

Reggel 8 órakor Bedő Jenő harmonikaszóval fogadja a zalaegerszegi piacra érkezőket. A 9 órai ünnepélyes megnyitón Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő és Sümeginé Horváth Anita, a Göcseji Tudásközpont igazgatója köszönti a résztvevőket. Közreműködik a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes.

A termelői kóstolók 9-11 óra között zajlanak. Szőlőt is lehet kóstolni a Göcseji Tudásközpont ajándékaként. Borkóstoltatást az Andráshidai Borbarát Kör, a Portéka – Dóka Borászat és a Parázs Bisztró ajánl. A Gina Sajtműhely és Pipahegyi Kisgazdaság sajtjait, a Vasmancs Vitaminbombák nyers és feldolgozott bogyós gyümölcsöket, illetve italokat, a Németh Méhészet szőlőolajat és szőlőmaglisztet kínál. Ajándék kézműves foglalkozások a szüret jegyében; Kovács Ágota a vesszőfonás, Hangya Ágnes az agyag plakett, míg Biró Lászlóné a bőrdísztárgyak készítésének rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. 

A szőlőfeldolgozás és borkészítésről Hangya László kertészmérnök 10 órakor tart szaktanácsadással egybekötött előadást. Ezt követi 11 órakor az Igazgyöngy Népdalkör műsora. A Göcseji Tudásközpont emeleti kiállítóterében az öt nyári napközis tábor alkotásaiból berendezett kiállítás tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában