A vízi közművek és a gázvezetékek rekonstrukciója történik meg

2024.08.02. 16:00

Jól haladnak a munkálatok a Kisfaludy utcában – fotógaléria

Zalaegerszeg önkormányzata az E.ON Gázhálózati Zrt.-vel együttműködve végzi a Kisfaludy Sándor utca két szakaszának teljes felújítását, a közművek cseréjével együtt. A munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

Antal Lívia

A Kisfaludy Sándor utca Kossuth és Ady utca közötti szakaszán a gázvezetékek cseréjével folytatódik majd a munka

Fotó: Pezzetta Umberto

Önkormányzati beruházásában július elsejével kezdődött a Kisfaludy Sándor utca Kossuth Lajos és Ady Endre utca közötti szakaszán az elavult vízi közművek rekonstrukciója. Bali Zoltán alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a kivitelezés befejeződött, augusztus elsején az élő bekötéseket is elvégezték a szakemberek. Ha minden rendben lesz, működésbe lép az új rendszer, amely sokkal biztonságosabb szennyvíz- és ivóvízellátást biztosít a belváros ezen részén élők számára.

- A második ütemben az E.ON a Kisfaludy utca Mártírok és Ady utca közötti szakaszán a gázvezetékeket cseréli újra, amellyel hamarosan készen lesznek. Az utat teljes szélességben helyreállítják és újraaszfaltozzák megállapodásunk szerint. Önkormányzatunk ezt követően végzi el az útburkolati jelek felfestését. A kivitelezési munkák az iskolakezdésre befejeződnek, az Ady-iskola autóval is megközelíthetővé válik - ismertette Bali Zoltán.

Az E.ON a Kisfaludy Sándor utca Kossuth Lajos és Ady Endre utca közötti szakaszán folytatja a gázvezetékek rekonstrukcióját. Az alpolgármester kiemelte, hogy az áramszolgáltató a villanyvezetékek és földkábelek cseréjét is elvégzi, így helyreáll a közvilágítás a Kisfaludy utcában. Ezt követően az önkormányzat saját forrásból elvégzi ezen szakasz teljes helyreállítását és újraaszfaltozását szeptember közepére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában