Tíz csapat főzött a nagy melegben

2024.08.25. 12:00

Jótékonysági lecsónap volt Landorhegyen

Nem volt irigylésre méltó dolga annak a tíz csapatnak, akik szombaton a 40 fokban főztek a Landorhegyi jótékonysági lecsónapon, ám kitettek magukért. Az idei akcióval a helyi gyermekotthont támogatták, 250 ezer forint gyűlt össze a felajánlásokból.

Mozsár Eszter

A Landorhegyi jótékonysági lecsónapon Könyéné Hermán Ilona, Mrakovics Miklósné, Kulcsár Terézia és Lóránt László is főzött

Fotó: Mozsár Eszter

A Landorhegyi-iskola hátsó udvarán szorgoskodtak a szakácsok. A csapatokat a szervező településrészi önkormányzat és a Keresztury VMK látta el az alapanyagokkal: mindenki tíz kiló paprikát, öt kiló paradicsomot és három kilogramm hagymát kapott. A Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát Egyesület a kezdetek óta résztvevője a rendezvénynek, mondta Mrakovics Miklósné elnök.

A Deák Ferenc Megyei könyvtár csapata is részt vett a lecsónapon
Fotó: Mozsár Eszter

- Mi a klasszikus, hagyományos, nagyanyáink által főzött változatot készítettük. Szalonnát pirítottunk az aljára, arra jött a hagyma, paprika, majd a paradicsom és végén a kolbász. Szívesen részt veszünk minden helyi rendezvényen, nagyon jó közösségépítő alkalom – mondta az elnök.

A Landorhegyi- iskola Lecsö Land csapata néhány „titkos” hozzávalóval bolondította meg a bográcsban rotyogó ételt, amiből egy-kettőt elárultak: házi nyers füstölt szalonna, házi héjazott kolbász, só, bors, vegeta, paprika került a bográcsba.

A rendezvény résztvevőit Makovecz Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte, a színpadon pedig különféle produkciókkal szórakoztatták a látogatókat. Fellépett a Bajnóca és Bibrics Gyermektáncegyüttes, a Motion Dance TSE, a Vadóca Gyermektáncegyüttes, majd az Andalgó együttes adott koncertet. A jótékonysági napon összesen 250 ezer forintot gyűjtöttek össze a Landorhegyi Gyermekotthon javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában