Önkéntes munkát végeztek a helyi közösség javára

2024.08.07. 18:30

Nekeresden és Ságodban civilek fogtak össze

Zalaegerszeg két városrészében önkéntesek fogtak össze, Nekeresden a játszótér melletti zöldterületet tették rendbe, míg Ságodban a sportpálya kerítésének építését fejezték be a közelmúltban. Mindkét társaság a helyi közösség számára a továbbgondolás szándékával tette ezt, ami dicséretes, tudtuk meg Németh Gábortól, a településrész önkormányzati képviselőjétől.

Antal Lívia

A ságodi focipálya új kerítésénél Németh Gábor önkormányzati képviselő és Gecse Gábor, az Egerszegi Sport- és Mentőkutyás Egyesület elnöke

Fotó: A szerző

– Nekeresden a Virágzó mező utcában élők fogtak össze, szülők, nagyszülők és gyerekek, akik a játszótér melletti, jelenleg is focizásra használt zöldterületet tisztították meg a növényzettől. Kérésük, hogy legyen itt egy kisebb sportpálya, amelynek igyekszünk majd majd eleget tenni. Az itt élő kisgyermekes családok programok szervezésébe is kezdtek. Egy magáért tenni akaró helyi közösség formálódik, ami azért örvendetes, mert Nekeresden eddig nem volt semmilyen civil kezdeményezés. Amiben csak lehet, támogatjuk őket – mondta el Németh Gábor.

Ságodban már vagy 15 éve szűnt meg a focicsapat. Azóta szinte senki sem használta a focipályát, de mindig rendben tartották. Most az Egerszegi Sport- és Mentőkutyás Egyesület tartja fenn, lehetőséget biztosítva például egy cég dolgozóiból vagy barátokból álló társaságnak a focizásra. Hetente két-három focimeccs is zajlik itt.

- Tulajdonképpen ez volt az önkormányzatunk szándéka, hogy legyen egy ilyen szabad sportpálya gyerekek, felnőttek számára Zalaegerszegen. Kölcsönösen segítjük egymást. Az Egerszegi Sport- és Mentőkutyás Egyesület megkapta a területet használatra, ők gondozzák és nyírják a füvet. Cserébe megcsinálták a kerítést is, amelyhez önkormányzatunk a kerítéslábakat biztosította. A focipálya egyaránt helyet adhat a szabadidős sportolásnak, a rekreációs célú mozgásnak. Rendezvényeket fogunk szervezni a helyiekkel és a mentőkutyás egyesülettel, már csak azért is, mert sok családnak van kutyája. Azt gondolom, ezzel mindenki jól járhat – hangsúlyozta Németh Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában