Szezonértékelés

2024.08.30. 14:00

Zalakaros: kánikula édesítette a vendégek kikapcsolódását

A Zalakarosi Fürdőn is elégedettek a nyári szezonnal, hiszen az időjárás kegyeibe fogadta a vendégeket. Szinte nem volt olyan nap, amikor ne lett volna jó idő.

Benedek Bálint

Végh Andor szerint az idei nyár időjárása kedvezett minden nyaralónak, és még kitart a forróság Fotó: Szakony Attila

Zalakaroson a Zalakarosi Fürdőn elégedettek a nyári szezonnal, hiszen az időjárás kegyeibe fogadta a vendégeket. Szinte nem volt olyan nap, amikor ne lett volna jó idő. Végh Andorral, a fürdő vezérigazgatójával értékeltük a szezont.

Zalakaros
A Zalakarosi Fürdőn a gyógykert várja nyár végén a pihenni vágyókat. Végh Andor a fürdő vezérigazgatója nyilatkozott.    Fotó: Szakony Attila 

– Egészen július végéig nagyon sokan látogatták meg a fürdőt – mondta Végh Andor. – Azonban az elmúlt néhány évben azt tapasztaljuk, hogy az augusztus a legerősebb hónap, a vendégek többsége akkor veszi ki a szabadságát. Szerencsére 20-án és azt követő napokban is rengeteg fürdőző kapcsolódott ki nálunk. Azok a fejlesztések, amiket még a szezon előtt eszközöltünk, maximálisan beváltak. Nagyon pozitívak a visszajelzések a vendégek részéről, ezért teljesen elégedettek lehetünk az idei nyár forgalmával. Színes programkínálattal tettük még emlékezetesebbé a látogatók számára az idei kikapcsolódást, ami szintén osztatlan sikert aratott.

Augusztusban is kitart a hőség

Végh Andor még elárulta: a tavalyi évnek megfelelő vendégszámokat produkáltak az idén is. Ahogy érezhető, a hőség tovább tombol és folyamatosan adják ki a hőségriasztásokat. Vagyis az időjárás továbbra is kedvezően alakul, s a várhatóan ez a vendégek létszámában is meglátszik majd. S akkor a tavalyi 586 ezer (!) látogatólétszámot elérhetik.

Horvát és szlovén vendégek is érkeztek

– Méréseink és észrevételeink alapján az derült ki, hogy a Zalakaroson megszálló vendégekből voltak többen, mintha a napi látogatóink egy kicsit kevesebben lettek volna – tette hozzá. – Az viszont nagyon pozitív, hogy eredményes turisztikai kampányt folytattunk a horvát és szlovén vendégek Zalakarosra invitálásában. Az érintett térségből egyre többen választják a fürdőnket kikapcsolódásuk helyszíneként. Egyelőre csak egyetlen napra, azonban a fürdővárosi szállásadókkal együtt reméljük, több napot, akár egy hetet is eltöltenek majd Zalakaroson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában