Főzőverseny, könyvbemutató, kulturális program

2024.09.11. 18:30

Hétvégén lesz a 18. Göcseji Szilvafesztivál Szilvágyon

E héten szombaton immár 18. alkalommal rendezik meg Szilvágyon a hagyományos Göcseji Szilvafesztivált a település önkormányzata és a Szilvágyért Egyesület szervezésében.

Korosa Titanilla

Finomságok a tavalyi rendezvényről

Fotó: ZH-Archívum

A fesztivál már reggel elkezdődik, 9 órától indul a főzőverseny, melyre várják a jelentkezőket. Meghirdették a szilvásdesszertek versenyét is, erre otthon elkészített édességekkel lehet nevezni szombaton 10 óráig. Ez lehet szilvás pite, gyúrt, vagy kevert sütemény, vagy kelt tésztából készült, esetleg sütés nélküli, illetve pohárdesszert. Kitétel, hogy nyers, vagy aszalt szilvát tartalmazzon a desszert. 

A rendezvény megnyitóját 14 órakor tartják a pajtaszínházban, majd bemutatják a Szilvágy értékei című kiadványt. Ezt követően a gasztronómiai kínálatban szerepel gulyásparti és szilvásgombóc-kóstolás, közben több fellépő is színpadra lép, köztük a Szilvágy testvértelepüléseiről, a szlovéniai Völgyifaluból és a szlovák Nagymadról érkező kulturális csoportok, a Szilvágyi Népdalkör, a Zalaapáti Harmonika Zenekar, a Bibrics Táncegyüttes, a TMK Rock Band, majd Éder Gabee zenél. Közben lesz tombolasorsolás, valamint a gyerekeknek is külön programokkal készülnek.

E napon ünneplik a helyi római katolikus templom felszentelésének 30 éves évfordulóját, ez alkalomból dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek celebrál szentmisét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában