A közgyűlés legutóbbi döntéseiről tájékoztattak

2024.09.17. 18:00

Településrendészeti szerződés a megfelelő megoldás

A beadott és sikeresen megítélt TOP Plusz Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően nemsokára elindul a bazitai és a ságodi óvoda építése, valamint három orvosi rendelő felújítása. Erről, valamint a zalaegerszegi közgyűlés legutóbbi döntéseiről számolt be a Fidesz-KDNP frakciója kedden.

Mozsár Eszter

Dr. Káldi Dávid és Szilasi Gábor a zalaegerszegi közgyűlés döntéseiről tájékoztatott. Fotó: Mozsár Eszter

Dr. Káldi Dávid unikumként emelte ki a ságodi városrészben tervezet lakópark fejlesztést, ugyanis az önkormányzat első ízben köt településrendezési szerződést egy magánberuházóval. A megállapodás rögzíti, hogy az önkormányzat a jogi környezetet biztosítja, a vállalkozó pedig saját maga építi ki az infrastruktúrát, azaz a közműveket, a közvilágítást és az utat. A szerződés szabályozottabb, kiszámíthatóbb, gazdaságilag és műszakilag is jobban jár az önkormányzat, mondta a frakcióvezető. Ezt a megoldást a későbbiekben a város többi részén is szeretnék majd alkalmazni, tette hozzá.

A 27 napirendi pont közül a januárban életbe lépő kedvezményes, bruttó 200 és 900 forintos diák- és nyugdíjas buszbérletek bevezetését is hangsúlyozta a képviselő.

Szilasi Gábor frakcióvezető helyettes hozzátette, a felsőfokú oktatásban tanulók megemelt összegre, 25 ezer forintra pályázhatnak szociális alapon ezentúl a Bursa Hungarica keretében. Beszámolt arról is, hogy az önkormányzat ismét 10 évre szóló együttműködési megállapodást kötött a ZTE FC vezetőségével. A bazitai óvodafejlesztésről elmondta, hogy a lakosság már nagyon várja a beruházást, nemsokára kiírják a tervpályázatokat. A három háziorvosi rendelő modernizálásával pedig várhatóan teljes lesz az egészségügyi intézmények felújítási sorozata, tette hozzá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában