Hamarosan indul a repülőtér fejlesztése

2024.09.26. 14:26

A cél, hogy a Hévíz-Balaton Airport egész évben európai színvonalú kiszolgálást nyújtson

Hamarosan megkezdődik a Hévíz-Balaton Airport (HBA) fejlesztése, amelynek köszönhetően megújul a futópálya és a terminál épülete is.

Péter B. Árpád

Terepszemle a fejlesztés előtt, b-j Benkő Attila és Nagy Bálint Fotó: ZH

Erről beszélt Nagy Bálint közlekedési államtitkár, Keszthely és térsége országgyűlési képviselője, miután látogatást tett a repülőtéren. Leszögezte: a környék gazdasági erősödése és a turizmus szempontjából egyaránt nagyon fontos a HBA fejlesztése.

Ahogyan arról már írtunk, 2,2 milliárd forintos kormányzati támogatással korszerűsítik a repteret, ahol vadonatúj gurulóút, előtérmegvilágító fények és számos utasbarát kényelmi fejlesztés fogadja hamarosan a térség légi kapuján keresztül érkezőket.

Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója leszögezte, ezzel a szűkebb és a tágabb térség gazdaságának jövőjébe ruház be a kormány, amivel a nemzetközi beutazóforgalmat is tovább erősíti. A legfőbb cél, hogy a légikikötő egész évben európai színvonalú kiszolgálást nyújtson, tette hozzá a szakember.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában