Szüreti mulatság

2 órája

A kiskertekből szedett zöldségből a legjobb a lecsó

Jobbára a helyi konyhakertekből származó alapanyagok kerültek a bográcsokba szombaton Gutorföldén, ahol idén is megtartották a település, illetve az az Együtt Gutorföldéért Egyesület hagyományos közösségi rendezvényét, a lecsófesztivált, egybekötve a szüreti mulatsággal, melyet az önkormányzat szervezett.

Korosa Titanilla

Ez alkalommal 10 főzőcsapat nevezett a lecsófesztivál programjára

Fotó: Korosa Titanilla

A kellemes ősz eleji időben déltől a szüreti felvonulás résztvevőitől volt hangos a község, a felvonulók feldíszített traktorokon járták be a települést, nótáztak, táncoltak, majd a szabadtéri színpadnál, a végállomáson műsort is adtak a helyi táncosok. 

Közben délután elkezdődött a szabadtéri színpadnál a lecsófőző verseny, a helyi kertekben termelt zöldségekből hússal, szalonnával, kolbásszal és más összetevőkkel ízesített étkek készültek a családok, baráti társaságok tagjai alkotta csapatoknál.

A helyi tánccsoport műsorral készült Gutorföldén a szüreti mulatságra 
Fotó: Korosa Titanilla

A szervezők részéről Káli Attila elmondta, hogy már 10. alkalommal szervezték meg ezt a közösségi programot, melyre most 10 főzőcsapat nevezett. A helyben alakított zsűri döntése alapján az első helyezett BBFKI csapat lett, második a Rigó hegyi, míg a harmadik helyen a szervező egyesület végzett. Különdíjat érdemelt ki a Kislisztes csapata és a Göcsej Motorosai. Zenét a zalaegerszegi Harlem és a gutorföldei TMK Rock Band szolgáltatta, a gyerekeknek ugrálóvárral készültek, a jótékonysági süteményvásáron befolyt összeggel pedig a helyi óvodát támogatják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában