Munkában a zalai katasztrófavédők, Zalaegerszegtől Cserszegtomajig

2024.09.05. 11:08

A tűz és a víz is problémát okozott

Két helyen is szabadtéri tűz adott munkát a zalai tűzoltóknak szerdán, a megyeszékhelyen pedig egy pincében felgyülemlett vizet kellett kiszivattyúzniuk.

Péter B. Árpád

Cserszegtomaj külterületén illegálisan lerakott hulladék égett tíz négyzetméteren, amit a keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltottak. 

Alsószenterzsébet külterületén pedig egy fákkal teli terület aljnövényzete kapott lángra szerdán délután. Mire a lenti hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, az ott tartózkodók kéziszerszámokkal megakadályozták a tűz továbbterjedését. Az egység vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat. 

Személyi sérülés egyik esetben sem történt – tájékoztatott a katasztrófavédelem. 

Ugyancsak szerdán adott munkát a vármegye tűzoltóinak, hogy csőtőrés miatt negyven centiméteren állt a víz egy családi ház pincéjében Zalaegerszegen, a Kinizsi Pál utcában. Ezt a szakemberek szivattyú segítségével eltávolították. 

A katasztrófavédelmi szervezet országos összesítése szerint szerdán a 111 tűzesetet és a 105 műszaki mentést összesen 361 hivatásos, 42 önkormányzati és 4 létesítményi egység, valamint 51 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában