Különleges művészeti ág

2024.09.08. 17:00

Gyantából fénylik a Balaton, avagy beton a vásznon

Hogy kerül a sáskaláb a Balatonba? A nő törékenyebb vagy a beton? Arany és moha lehetnek barátok? Lengyel Adrienn betonból készülő képeinek apropóján érintettük a fenti kérdéseket.

Zaol.hu

Forrás: likebalaton.hu

A Likebalaton közlése szerint Lengyel Adrienn alkotót kezdetben festőművész bátyja, Horváth Tamás István tanította rajzolni, majd Zeke Editnél, illetve a Dekoratőr Iskola előtt a Moholy-Nagy Művészeti Stúdióban is volt lehetősége tanulni. Az élet a marketing világába sodorta, jelenleg egy IT cég marketing vezetőjeként dolgozik, de az ecsetek iránti vonzódás mindvégig elkísérte.

Családjával öt éven keresztül üzemeltetett egy kortárs művészeti galériát, a Kertész29-et Budapest szívében, festőművész bátyja és építész édesapjával karöltve. Adrienn a galéria vezetőjeként több lokális és nemzetközi kiállítást szervezett és ebben az időszakban végezte el a KOGART festménybecsüs képzését is. Néhány évvel ezelőtt újra az alkotás felé sodorta az élet.

– Eleinte csak akrillal festettem, majd egy építkezésen tett látogatásomnak köszönhetően kipróbáltam a betont, mint kreatív elemet és nagyon megtetszett a textúrája, a Balatonos képek alapja is ez – mesél a betonnal való első találkozásáról az alkotó. A betont üveggyantával kombinálom. A plasztikus háttér betonból készül, a Balaton a fénylő, csillogó vízfelülete pedig gyantából.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában