Online zsűrizik a kert büszkeségeit

2024.09.03. 13:30

Idén is lesz Kosár mustra a gyenesdiási termelői piacon

Az aszályos időszak miatt a szokottnál korábban és a tavalyi kedvező tapasztalatok alapján idén is onlájn Kosár mustrát tart a Gyenesdiási Kertbarátok Köre, adott tájékoztatást a nagyközség önkormányzata.

Péter B. Árpád

Szeptember 10-én, kedden éjfélig lehet feltölteni a fényképeket

Forrás: Önkormányzat

A kizárólag friss zöldségekből és gyümölcsökből összeállított kosarakról készített fényképeket a Kertbarát Kör Gyenesdiás Facebook-oldalára lehet feltölteni, legkésőbb 2024. szeptember 10-én, kedden éjfélig. A szervezők azt kérik, a mustrára jelentkezők a nevüket feltétlenül tüntessék fel. Fontos kitétel, hogy a feldolgozott termékek mellőzését kérik.

Az eredményhirdetés és a díjkiosztó a Burgonyanapon lesz, szeptember 21-én, szombaton délután a termelői piacon. Ha akkor esős idő lesz, akkor a programot szeptember 28-án tartják meg.

A gyenesdiási helyhatóság azt kéri, aki tud, vigyen magával egy kis terméskosarat a Burgonyanapra, már csak azért is, mert a helyszínen három kreáció készítője értékes díjat kap.

A Kosár mustrát ezúttal is a Gyenes Kertdoki támogatja és szervezi.

Korábban e programon a tavaszi Egy ház, palántázz! elnevezésű akcióban kiosztott palánták terméseit zsűrizték a vásártéren tartott rendezvényen, a legszebb kosarak készítőit pedig jutalmazták. Tavaly ez a program költözött az onlájn térbe – de az érdeklődés ettől függetlenül változatlan maradt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában