Az Alzheimer-világnap alkalmából

2 órája

Idősek mozdultak meg, a szellemi frissességért is – fotógaléria és videó

Az Alzheimer-világnap alkalmából figyelemfelkeltő szenior tornát rendeztek hétfőn Zalaegerszegen a polgármesteri hivatal előtt.

Antal Lívia

Szenior tornával hívták fel a figyelmet a demenciában szenvedő emberekre

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg önkormányzata és a város idősügyi tanácsa idén már hetedik alkalommal építi be az Idősek Hónapja rendezvénysorozat programjai közé az Alzheimer-világnapot. 2018-ban és 2019-ben sétával és előadásokkal, 2020-ban örömtánccal, 2021-ben zenével mint terápiával, 2022-ben és 2023-ban tornával és előadásokkal hívták fel a figyelmet a betegségre és a demenciával élőkre, emlékeztetett Gecse Péter alpolgármester köszöntőjében. Hozzátette, idén is a mozgáson van a hangsúly. Továbbá biztatta a jelenlévőket, hogy vegyenek részt az Idősek Hónapja többi rendezvényén is. 

A Zalaegerszegi Gondozási Központ két gyógytornásza, Szőke Adrienn és Kulcsár-Székedi Gréta vezette a figyelemfelkeltő szenior tornát, amelyen nyugdíjas szervezetek tagjai vettek részt, és amelybe néhány arra járó is bekapcsolódott. A mozgás a fizikai és szellemi állapot megőrzésében egyaránt segít, vélekedtek többen. A torna után elsétáltak a Belvárosi Idősek Klubjába, ahol Az apa című filmet tekintették meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában