Vasárnapig látogatható a jubileumi tárlat

3 órája

Miklosovits László Kolozsváron is elbúcsúzott

A zalaegerszegi születésű, több mint ötven éve Albertirsán élő grafikusművész, Miklosovits László jubileumi tárlatát még júniusban láthatta a helyi közönség a Keresztury VMK Gönczi Galériájában. Az alkotó ezúttal Kolozsváron mutatkozott be, a tárlat szeptember 29-ig látható a Művészeti Múzeum – Bánffy Palota emeleti termében.

Mozsár Eszter

Miklosovits László grafikusművész (jobbról a harmadik) egyik kedvenc városában, Kolozsváron állított ki szeptember elején

Fotó: ZH

Az idén 80 esztendős Miklosovits László Zalaegerszegen fogalmazott úgy, hogy ebben az esztendőben elbúcsúzik kedvenc városaitól, így Nagyszalonta, Cegléd és a zalai vármegyeszékhely után érkezett Kolozsvárra, végül otthona, Albertirsa következik. 

Lucian Nastasa-Kovács, a múzeum igazgatója a kiállítás megnyitóján elmondta: nem tud betelni a művész kiállított alkotásaival. Szabó Zsolt, a Kolozsvár Társaság elnöke felszólalásában arról is emlékezett, hogy több évtizede ismeri Miklosovits László munkásságát, sőt tíz évvel ezelőtt közreműködött annak a Gyökerek című kiadványnak a megjelentetésében, amellyel a hetvenéves művészt köszöntötték, illetve mutatták be alkotásainak egy részét. Széman Péter, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) elnöke kifejtette: több mint három évtizede fedezte fel Miklosovits László művészi világát. A program végén Miklosovits László az emberi kapcsolatok, barátságok fontosságát hangsúlyozta, mert ezek mindig ösztönzőleg hatottak rá. A múzeum négy kiállítótermében látható alkotások részei annak a válogatásnak, amely Miklosovits több mint öt évtizedes művészi tevékenységét kívánja kiemelni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában