"Ez a világ olyan kerek…"

3 órája

Nyelvi, természeti tehetséggondozó műhelymunka a nagykanizsai Vackor Tagóvodában

A nagykanizsai Vackor Tagóvoda tehetséggondozó munkája sajátos arculathoz igazodik. A 2023-24-es nevelési évben a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett „Tehetségközelben" - komplex tehetséggondozó programok támogatása címen kiírt pályázaton ötödik alkalommal a nyelvi, természeti tehetségterületen nyertek 2 millió forint támogatást.

Benedek Bálint

A gyerekek egy mesejáték közben. A nyelvi és természettudományos témák összhangja segítette őket jobban kifejezni magukat

Forrás: ZH

Az "Ez a világ olyan kerek…" című műhelyfoglalkozások tematikája az évszakok, az évkör jeles napjai és a néphagyományok köré épült. A választott irodalmi alkotások és a tevékenységek tartalma ezeknek megfelelően a természeti és társadalmi témák köré csoportosult. 

Az anyanyelvi nevelés gazdag lehetőségeivel, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával fejlesztették a gyermekek átlagon felüli adottságait, kreativitását, motivációjukat, melyek önálló alkotó örömüket támogatták. A mesefeldolgozások, drámajátékok, a természeti, társadalmi környezet témáiban való elmélyülés során fejlődtek nyelvi, kognitív kompetenciáik.

A nyelvi és természettudományos témák összhangja segítette a természeti jelenségek megértését, összefüggések felismerését, humorérzékük, belső képteremtésük, empatikus készségük, esztétikai érzékenységük, pozitív énképük fejlődését. A kulturális intézményekben tett látogatások hozzájárultak ismereteik gyarapodásához, érdeklődésük, értékítéletük, érzelmeik fejlődéséhez. A vers, ének és képzőművészeti pályázatokon, városi rendezvényeken a csoportba járó gyermekek kiemelkedő eredményeket értek el.

Az újszerű és gazdag kommunikációs helyzetek és a művészeti nevelés lehetőséget adtak a gyermekek egyéni képességeinek kibontakoztatására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában