Ön is vezethet repülőt 37 millió forintért

2024.09.08. 08:30

Pilótaképzés indul a Széchenyi Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem új lehetőséget hirdetett februártól a Wizz Air légitársasággal partnerségben. A pilótaképzés három szemeszteres, intenzíven angol nyelven folyik és 37 millió forintba fog kerülni.

Mozsár Eszter

Pilótaképzés indul februárban a Széchenyi Egyetemen. Forrás: Internet

Az elméleti ismeretek átadása mellett magas szintű gyakorlati oktatást kapnak a jelentkezők, amit a legkorszerűbb szimulátor és vadonatúj, digitális műszerezettségű repülőgépek segítenek. A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat a képzés – áll a Széchenyi Egyetem hirdetményében. 

pilótaképzés
A pilótaképzés ára megtérülhet. Forrás: Internet

Pilótaképzés: elmélet a győri egyetemen, gyakorlat a győr-péri reptéren


Az elméleti oktatás helyszíne az intézmény győri, Budai úti, felújított szakkollégiuma, amelyben igény esetén szállást biztosítanak a hallgatóknak. A repülési órák teljesítésére a győr-péri repülőtéren kerül sor vadonatúj, digitális műszerezettségű repülőgépekkel. A nagy gyakorlati óraszámú, eszközigényes képzés teljes tandíja 95 ezer euró (vagyis hozzávetőlegesen 37 millió forint), amely elsőre talán túlzónak tűnik, viszont ez az összeg akár teljes egészében diákhitelből is fedezhető. 

 

Mennyit is keres egy pilóta?


Az elsőre borsosnak tűnő képzési díjért cserébe hosszú távon talán mégiscsak kifizetődő vasmadarakat reptetni. A pilótalicenc birtokában ugyanis az egyetemen végzett hallgatók nagyobb eséllyel tudnak a Wizz Air-nél elhelyezkedni az egyetem szakmai együttműködésének köszönhetően. De hogy mennyit is keres egy pilóta? Társasága válogatja, az alapfizetés mellett bónuszok, túlóradíjak és egyéb juttatások is részét képezik a teljes jövedelemnek. A Wizz Air légitársaságnál például az első tisztek mintegy 30 ezer eurós (11,1 millió forint), míg a kapitányok akár 50 ezer eurós (18,6 millió forint) egyszeri bónuszt kaphatnak 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában