A kutyák továbbra is ugatnak

2024.09.06. 14:47

Sebestyén Balázst feljelentették

Nagy vihart kavart a napokban a Rádió1 műsorvezetőjének egy ugató kutyára irányuló kijelentése. Egy hallgató fel is jelentette Sebestyén Balázst, majd élő adásban tisztázták a kérdést.

Mozsár Eszter

Sebestyén Balázs viccnek szánta a kijelentést, ám azt nem közölte a hallgatókkal

Forrás: Facebook

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordult egy nevét vállaló hallgató, Lőrinc Attila Sebestyén Balázs Rádió 1-ben elhangzott kutyás kijelentései miatt. Balázsék egy egész blokkot szenteltek a témának a szerda reggeli adásban, és még a feljelentőt is felhívták telefonon, aki a párbeszéd hatására visszavonta a panaszát. Mi az alábbi jegyzetben írtunk az esetről.

Sebestyén Balázs
A hallgatók szerint nem szabadna állatbántalmazással viccelni
Forrás: Illusztráció

Sebestyén Balázs megbeszélte a félreértést a feljelentővel

A feljelentő többször is kiemelte a beszélgetés során, hogy egy ekkora hallgatottságú rádióban nem hangozhat el egy hasonló mondat korrekció nélkül. Végül azt mondta, ő megkapta, amit hiányolt a keddi adásból, hogy ez egy vicc volt, és Balázs nem gondolta komolyan, ezért a feljelentést is visszavonja. 

„Tök rendben van az, hogy vicceltek, és nagyon örülök neki, hogy ez most így elhangzott, és kimondtad, hogy nem gondoltad komolyan. De a tegnapi adásban ez nem hangzott el” – mondta Attila az adásban. 

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos így fogalmazott az eset kapcsán: 

„Ha több millió felelős állattartó hazája szeretnénk lenni, abba nem fér bele az, hogy elismert közszereplők állatok meggyilkolásával példálózzanak, még egy vicc kedvéért sem” – írja a veol.hu.

Balázsékat bizonyára ettől függetlenül is szívesen várják a hallgatók, Zalaegerszegen tavaly májusban lehetett a reggeli rádiós műsorvezetőkkel találkozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában