Minden eddiginél több gólya

2024.09.02. 18:17

Tanévnyitó ünnepség a PTE Zalaegerszegi Képzési Központjában

Minden eddiginél több hallgató kezdi meg tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában. A tanévnyitó ünnepségen hétfőn délelőtt 158 gólyát köszönthettek a zalaegerszegi kampuszon.

Mozsár Eszter

Minden eddiginél többen jelentek meg a PTE ZKK tanévnyitó ünnepségén.

Fotó: Mozsár Eszter

Rekordlétszámmal indul az idei esztendő a képzési központban, ahol jelenleg mintegy négyszázan tanulnak: 111 hallgató az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakirányát választotta, levelező fizioterápiás mesterképzésen 13 folytatja tanulmányait, valamint felsőfokú adminisztrátor szakképzésen 34 fő tanul, ők is levelező formában, mondta dr. Császár Gabriella képzési igazgató. Tavaly is már sokan választották az intézményt

tanévnyitó
Dr. Ács Pongrác dékán az egészségtudományi kar kiemelkedő színvonalú oktatását méltatta a tanévnyitón    Fotó: Mozsár Eszter

Tanévnyitó ünnepség a népszerű PTE ETK Zalagerszegi Képzési Központjában

Prof. Dr. Ács Pongrác dékán ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a PTE ETK és a zalaegerszegi kampusz népszerűsége a kimagasló színvonalú oktatásnak köszönhető.

– Egyetemünk azért különleges, mert három országban, hét képzési helyen folytat egészségtudományi és sportképzéseket – mondta a dékán. – Leginkább arra vagyunk büszkék, hogy a hallgatók itt, Zalaegerszegen egy családi közösséghez tartoznak. Azt is elmondhatjuk, hogy 2016 óta szinte a Pécsi Tudományegyetemre bejutók közül minden ötödik fiatal az egészségtudományi kart választja.

 

Az egészségügyben dolgozókat megbecsüli a társadalom

A tanévnyitó ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő gratulált a felvetteknek, mint mondta, egészségügyi szakemberre mindig szükség lesz. Dr. Sifter Rózsa főispán hangsúlyozta, a kormány célja, hogy megfelelő élet- és munkakörülményeket biztosítson az egészségügyben dolgozóknak, akiket a közösség is megbecsül. Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke a tanuláson kívül közösségi élmények szerzésére buzdította a fiatalokat. A hallgatókat Dr. Lupkovics Géza orvosigazgató, Bartha Yvett, a HÖK elnöke és Vincze Gréta HÖK-alelnök is köszöntötte.

 

Elismeréseket is átadtak a tanévnyitó ünnepségen

A rendezvényen adták át a Zalaegerszegi Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány ösztöndíjait a kimagasló tanulmányi elért hallgatóknak. Az ösztöndíjat idén Tóth Laura IV. évfolyamos gyógytornász, valamint Vida Csenge Napsugár, ugyancsak IV. évfolyamos gyógytornász hallgató kapta. Dr. Ács Pongrác dékán Dr. Varga Zoltánt dékáni dicséretben részesítette az egészségbiztosítási intézetben betöltött szerepéért, valamint Dr. Schmidt Béla tanszékvezető részére a Kulturális és Innovációs Minisztérium oktatói szolgálati emlékérmét nyújtotta át.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában