Vallás

2024.09.08. 17:17

Városmissziós hét Zalaegerszegen

A városmissziós hét programjai már szombaton elkezdődtek Zalaegerszegen. Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület tagjai és a város plébániái határoztak úgy, hogy felélesztik a hagyományt, amely 1889-ben kezdődött, de 1947-ben megszakadt.

Arany Horváth Zsuzsa

A szeptember 8-i szentmise szolgálatát végzők menete Fotó: Pezzetta Umberto

Városmisszió célja, hogy a katolikus értékrendet a templomok falain kívül is megismertessék az emberekkel.

A Vadpörkölt és Borfesztivál Zalai Teríték során szombaton Meghallgat-lak sátor várta a Kazinczy téren az érdeklődőket, ahol atyák, szerzetesek beszélgettek az odaérkezőkkel mindenféle őket foglalkoztató témáról.

Vasárnap római katolikus szabadtéri szentmisét celebrált dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök a fesztivál nagyszínpadán.

Szeptember 9-én, hétfőn 16,30-tól a kertvárosi plébánia tart beszélgetős programot a Dísz téren, kedden az iskolalelkészség missziós estjére kerül sor a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnáziumban 18 órától. Szerdán 15 órai kezdettel ismeretterjesztő előadásokkal, szeretetvendégséggel várja a csácsbozsoki plébánia az ottani templomkertbe a híveket, csütörtökön 16 órakor a Jézus Szíve Plébánia (olai templom) szabadtéri ferences teaházat nyit,  lelki programmal készülve, pénteken reggel 7 órától délig tart a Mária Magdolna Plébánia missziós programja a piactéren, majd 16 órától a nagytemplomot mutatják be az érdeklődőknek. Szeptember 14-én, szombaton családi nap lesz a vizslaparkban 15-19 óra között. 

A Városmissziós héten bibliaolvasás, dicsőítő est, kiállítás, és több zenés program is szerepel. A záró szentmisét szeptember 15-én vasárnap 18 órakor a Kertvárosi Templomban tartják.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában