Ma visszaadják a forgalomnak

2024.09.11. 10:35

Végeztek a Kőröshegyi völgyhíd felújításával

Már ma délután, várhatóan 13 órakor visszaadják a forgalomnak a Kőröshegyi völgyhidat, teljes szélességében, közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Zaol.hu

Fotó: mkif.hu

A tervezetthez képest korábban végeztek a saruk cseréjével, ami többek között annak köszönhető, hogy a munkálatok előkészítése, az április próbaemelések óta folyamatosan zajlott.  A munkálatok során közel 30 szakember, egy 76 méter emelőmagasságú, 160 tonnás autódaru és sarunkként 18, összesen mintegy 10 ezer tonna megemelésére képes hidraulikus emelőrendszer dolgozott azért, hogy az elmúlt 17 évben elhasználódott és most cserélt egyenként közel 10 tonnás szerkezeti elemeket a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban kiemeljék, s az újakat azok helyére beillesszék. Az új saruk egyediek, rendelésre készültek Németországban.

Elvégezték a híd dilatációs elemeinek korrózióvédelmét a teljes keresztmetszetben, ahol szükséges volt, aszfaltoztak és a padkát is helyreállítottuk, meggyorsítva ezzel az M7 -es autópálya szintrehozási munkálatait. A szalagkorlátok és fénytörőháló javításait is elvégezték az érintett szakaszon.

 A 2007-ben épült 1872 méter hosszú hídon ez volt az első sarucsere.  Mindez előre tervezett munka volt, a híd biztonságos, jó állapotban van, írták közleményükben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában