A zalaegerszegi közgyűlés ellenzéki képviselőcsoportjának sajtótájékoztatója

2 órája

Mi lesz a 76-os út leállított folytatásával?

A zalaegerszegi önkormányzati testületbe a 12 FIDESZ-KDNP képviselő mellé bekerült 1 fő a Tiéd a Város Egyesület, 1 fő a Mi Hazánk, 1 fő az EZE és 2 fő a DK-MOMENTUM képviselőjeként.

Arany Horváth Zsuzsa

Az öt ellenzéki képviselő a 2024-2029-es ciklusban minden  fejlesztéshez adja a támogatását, amely Zalaegerszeg fejlődését szolgálja, de nem hagyja  szó nélkül a visszaéléseket, pazarlást, túlárazást, mondta keddi sajtótájékoztatóján Góra Balázs, a Tiéd a Város Egyesület képviselője. Bemutatta azt is, hogy mely bizottságokban dolgoznak, melyik cégben, alapítványban kaptak felügyelőbizottsági és tagi helyeket.  Tájékoztatott arról is, hogy az alakuló ülésen a polgármester programjához mely pontokon tettek észrevételt, kérdést. Ilyen volt a városi iparűzési adó növekményének kormánydöntéssel való elvonása. 
Az  Északi Ipari Park fejlesztésének lehetőségeinél megkérdezték,  hogyan érinti az elképzeléseket az 1291/2024 (IX:19) Kormányhatározat 130 pontjából a várost érintő 53-as és 54-es, amely szerint több mint 3 milliárd forinttal csökken az infrastruktúrafejlesztési összeg,  s érdeklődtek arról is, hogy a programban hangsúlyosan szereplő M76-os és 74-es út Lázár János májusi kampányában történt bejelentése hogyan érinti a zalaegerszegi  elképzeléseket. Góra Balázs elmondta, az ülésen elhangzott polgármesteri válasz szerint mindezekről még egyeztetéseket folytat a város. Az ellenzék nagyobb hangsúlyt helyezne az idősgondozásra és a háziorvosi ellátás javítására, jelenleg több praxis áll üresen. Nem látták a pontok között a Kölcsey-gimnázium felújítását, a Kossuth utcai útburkolat végleges megoldásának elképzelését és a peremkerületek fejlesztését.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában