Hamarosan zárul a beruházás

2 órája

Kikelet utca: elkészült az új út a Jánkán

Zalaegerszegen a Kikelet utcai útépítés révén új megközelítése lesz a városból az egyre jobban beépülő Jánkahegynek. A beruházás mintegy 120 millió forintból valósul meg, s várhatóan október végére készül el teljesen.

Győrffy István

Az építkezés madártávlatból. Ezen a korábban készült képen még aszfaltozzák a Kikelet utcai új útszakaszt

Forrás: Facebook/Bali Zoltán

Nemrégiben fejeződött be a Kikelet utcai új útszakasz és a jánkahegyi csomópont aszfaltozása.
- A Kikelet utca közvetlenül a Bartók Béla utcával van összeköttetésben, melyről elérhető a Zrínyi út is. Az új út nyomvonala a Hosszú-Jánkáról lefelé vezet egyirányban, mellette egy lépcsős járda is épült. Több mint 20 éve tervünk volt a Kikelet utca átépítésére, s most adódott lehetőség arra, hogy a munkákat el is végezzük. Fontos volt ez azért is, mert az útszakasz forgalmas és balesetveszélyes volt - tájékoztatott Galbavy Zoltán, a térség önkormányzati képviselője.

Az utca hegy felé vezető nyomvonala
Fotó: Győrffy István

Elmondta, hogy a pályaszerkezet "megdöntésével", új lejtési irányt kiépítve megoldják az utca csapadékvíz-elvezetését is. Új padkák, támfalak, kerítések, gyalogjárdák és a közvilágítás kiépítésével teljessé teszik a közműveket. 

Az útépítés és a közlekedési útirányok térképe
Forrás: Facebook/Bali Zoltán

A jánkahegyi csomópontban teljesen új, egyirányú forgalmi szakasz jön létre, amely biztonságossá teszi a közlekedést.

- Ezúton is köszönjük az itt lakók és az erre közlekedők türelmét – fogalmazott a beruházásról Facebookon közzétett posztjában Bali Zoltán alpolgármester, s azt ígérte, hogy várhatóan október végére minden munkával elkészülnek a kivitelezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában