Jó reggelt, Zala vármegye!

2 órája

A zalai datolyaszilva

Benedek Bálint

A datolyaszilva éretten, puhán nagyon ízletes és vitamindús csemege

Fotó: Szakony Attila

Amióta a narancs, a banán, a mandarin, a kivi és grapefruit mellett megjelentek a még egzotikusabb gyümölcsök a szupermarketek polcain, igyekszem mindegyiket megkóstolni. Több mint tíz évvel ezelőtt lehetett először gránátalmát kapni. Amikor közölték, hogy a magjait kell elfogyasztani, ódzkodtam tőle. A gyümölcs szétbontása után szinte újra kellett festeni a konyhát, hiszen az apró roppanós magokból vérvörös lé fröccsent szerteszét. Aztán szerencsére az interneten számos praktikát lehetett olvasni, amivel orvosolható volt ez a kellemetlenség. Azóta a téli időszak kedvence lett. Így voltam a datolyaszilvával is. A friss, kemény gyümölcsöt kóstoltam meg és a nagy csersavtartalma miatt ehetetlennek találtam. Aztán szedtem Becsehelyen zalait, ahol annyi hasznos tanácsot kaptam, hogy ma szintén mindig kerül belőle a gyümölcsöskosárba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában