Egészségügyi mérésekkel, előadásokkal s tornával is várták az érdeklődőket

2 órája

Ép testben ép lélek – kortalanul

Egészségügyi állapotfelméréssel, előadásokkal és színes programokkal várták az érdeklődőket a hévízi városházán a lelki egészségég világnapjához kapcsolódóan. Az elmélet oda-vissza igaz: ép testben ép lélek.

Péter B. Árpád

Hegedüs Mária: A testi és a lelki egészség szorosan összefügg

Fotó: Péter B. Árpád

A kora délutáni időpont ellenére sokan érkeztek a rendezvényre, amely előtt vérnyomás- és véroxigénszint-mérésen is részt vehettek az érdeklődők. Aztán odabent újfent igazolást nyert: ép testben ép lélek lakik. Ezt segítendő, frissítő torna és zenés „szívküldi műsor” is fokozta a jó hangulatot. 

ép testben ép lélek
Ép testben ép lélek, avagy a mérések adatai sok információt adnak. Az érdeklődőket Kautzky Rita segítette
Fotó: Péter B. Árpád

Ép testben ép lélek

Hegedüs Mária, a Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztési irodájának vezetője elmondta, egészséges életmódra ösztönzik a járás lakóit, s számos programmal szolgálják a hozzájuk fordulókat. Arra buzdítanak: életkortól függetlenül próbáljunk meg minél jobb minőségben élni. Ebbe beletartozik a táplálkozás, az életmód, a lelki egészség és a testmozgás is. Az iroda ezekkel kapcsolatban szolgál hasznos információkkal, jó gyakorlatokkal.

ép testben ép lélek
Az előadások résztvevői a testi s lelki egészség kapcsolatáról is hallhattak
Fotó: Péter B. Árpád

Építő közeg

– A testi és a lelki egészség szorosan összefügg. Ha boldogságban élünk, mert családtagok, hozzátartozók, barátok vesznek körül, építő közeget biztosítva, akkor szárnyal a lélek, s ha kihasználjuk mindazt, amit például az egészségfejlesztési iroda nyújt, akkor lehetőségünk van jobbá tenni a mindennapjainkat – fogalmazott Hegedüs Mária.

ép testben ép lélek
Aki eljött, kíváncsi volt például saját vérnyomására, véroxigénszintjére, tudva a régi igazságot: ép testben ép lélek lakik
Fotó: Péter B. Árpád

Pozitív életszemlélettel

Soborné Mosolygó Liám okleveles derűterápiás szakértő, a program fő szervezője kifejtette, arra szeretnék felhívni a figyelmet, mennyire fontos, hogy az emberek törődjenek a saját egészségükkel, s tartsák karban magukat, „így is, meg úgy is, hisz: derű s egészség kéz a kézben jár”. A pozitív életszemlélet legalább olyan fontos, mint az orvosi ellátás vagy a gyógyszerek, hangsúlyozta. 

ép testben ép lélek
Soborné Mosolygó Liám: Az ember számára az életben a derűlátás a legjobb orvosság
Fotó: Péter B. Árpád

A derűlátás a legjobb orvosság

– Már Hippokratész is megmondta: az ember számára az életben a derűlátás a legjobb orvosság. Erre ösztönöz ez a rendezvény, amelyen bizonyítjuk is: amikor derűsek vagyunk, az agyunkban olyan biokémiai hormonok termelődnek, amelyek építik az immunrendszerünket – szögezte le Soborné Mosolygó Liám, hozzátéve: bármikor lehet változtatni, sosincs késő, hisz „mindig lehet derűsebben látni a világot és egészségesebben élni”.

A program szervezői, támogatói

  • MOsolygó STúdió – MOST
  • Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága
  • Hévíz önkormányzata

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában