Változik a busz menetrendje

6 órája

Esküt tettek a településrészi képviselők Lentiben

Az elmúlt héten megalakult a város új önkormányzata. A hétfői soron kívüli önkormányzati ülésen pedig esküt tettek a településrészi képviselők is.

Korosa Titanilla

A településrészi önkormányzatok testületei 7 főből állnak, a testületeket 1-1 önkormányzati képviselő vezeti, javaslatai alapján további három önkormányzati képviselő, illetve három helyi lakos alkotja a testületet, ők most szintén esküt tettek. 

esküt tettek
Múlt héten tartotta alakuló ülését Lenti város új képviselő-testülete
Fotó: Antal Lívia/Archív

Esküt tettek a városrészi képviselők 

Az elmúlt héten megalakult önkormányzati képviselő-testület tagjai közül Bárszentmihályfán továbbra is Kiss Tamás vezeti a testületet, Lentikápolnán pedig Vatali Ferenc. Több változás is történt az eddigiekhez képest, Lentiszombathelyen Héra József lesz a településrészi önkormányzat vezetője, Máhomfán Gáspár Lívia, Mumorban pedig Czigány Ádám. A településrészi önkormányzatok testületeinek vezetői tettek javaslatokat a további tagokra a helyi lakosok közül, személyüket a testület az ülésen megszavazta s esküt is tettek. 

Döntés született továbbá az ülésen az autóbusz menetrend módosításáról is. A Volánbusz Zrt. javaslata alapján a 6248 számú, Zalaegerszeg-Gellénháza-Petrikeresztúr-Lenti helyközi autóbuszvonalon, a jelenleg Zalaegerszegről szabadnapokon és munkaszüneti napokon 19:40-kor Lentibe induló járat a továbbiakban csak munkaszüneti napokon közlekedik. Szabadnapokon az eljutást Zalaegerszegről a 19:10 és 20:35 órakor Lentibe induló járatok biztosítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában