Négy izgalmas koncert várja a zene szerelmeseit

1 órája

Hangversenybérletet kínál a Festetics György Zeneiskola

A Festetics György Zeneiskola a 2024/2025-ös tanévben újraindította népszerű bérletes hangversenysorozatát, amely a Covid-járvány előtt hagyományos programja volt az iskolának.

Zaol.hu

A tavalyi sikeres újraindítást követően idén is négy izgalmas koncert várja a zene szerelmeseit. A sorozat részleteiről Babos Lajos, az iskola igazgatója osztott meg további információkat.

Festetics György Zeneiskola
Babos Lajos, a Festetics György Zeneiskola igazgatója
Fotó: Mészáros Annarózsa

Hangversenybérlet – minden zenekedvelő számára nyitott

A hangversenysorozatot a Festetics György Zeneiskola a Zeneiskola Baráti Kör Egyesülettel közösen rendezi meg. A bérlet négy különleges koncertet tartalmaz, ezek nemcsak az iskola növendékeinek szólnak, hanem minden zenekedvelő érdeklődőt várnak. Babos Lajos elmondta, hogy ezt a programot elsősorban az iskola közösségének, a diákoknak és családjaiknak hirdetik meg, de bárki számára elérhető, aki szereti a jó zenét. A bérletvásárlás tehát mindenki számára nyitott lehetőség.

Zenei pálya – a tehetségek kibontakoztatása

Az iskola évről évre tapasztalja, hogy több tehetséges növendékük dönt úgy, hogy zenei pályán szeretnék folytatni tanulmányaikat. - Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk őket a pályaorientáció keretében, így segítjük őket a céljaik elérésében – hangsúlyozza az igazgató. Az iskolai bérletes hangversenysorozat szintén fontos része ennek a folyamatnak, hiszen a zenei pályán továbbtanuló diákoknak január 31-én külön koncertet szerveznek. Ezen az eseményen hagyományosan visszahívják azokat a volt növendékeket, akik jelenleg is zenei tanulmányokat folytatnak. Ez a koncert nemcsak szakmai bemutató, hanem közösségi esemény is, ahol a diákok és tanárok újra találkozhatnak.

Rekord beiratkozás a 2024/2025-ös tanévben

Az idei tanév különösen sikeres volt a beiratkozók tekintetében, hiszen a Festetics György Zeneiskola diákjainak száma túllépte az 540 főt. - Ez az eredmény számunkra nemcsak nagy öröm, hanem egyben megerősítés is a szakmai munkánk minőségéről – mondta Babos Lajos. Az igazgató szerint a szülők fontosnak tartják, hogy gyermekeik zenei nevelést kapjanak, és a közös hangversenyek hallgatása is erősíti a kapcsolatot az iskola, a diákok és a családok között.

A 2024/2025-ös tanév bérletes koncertjei

A Festetics György Zeneiskola hangversenysorozatának idei koncertjei a következők:

  • 2024. november 18. (hétfő) 17:30 – A Zalai Szimfonikus Zenekar művészeinek koncertje
  • 2025. január 31. (péntek) 17:30 – A zenei pályán továbbtanuló növendékek hangversenye
  • 2025. március 12. (kedd) 17:30 – A zeneiskola tanárainak hangversenye
  • 2025. május 22. (csütörtök) 17:30 – A versenygyőztes növendékek hangversenye

A koncertek helyszíne a Festetics György Zeneiskola Hangversenyterme, amely Keszthely szívében, a Deák Ferenc utca 3. szám alatt található.

Bérletvásárlás és információk

A bérletek ára mindössze 4.000 forint, amely a négy koncertre érvényes. A bérletek megvásárolhatók a zeneiskola pedagógusainál, illetve a titkárságon hétköznap 8-16 óra között.

A Festetics György Zeneiskola számára kiemelten fontos a zenei nevelés és az aktív zenei élet ápolása. Babos Lajos hangsúlyozta, hogy az intézmény célja nemcsak a zenetanítás, hanem egy zeneszerető, koncertlátogató közönség nevelése is. A hangversenysorozat kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a növendékek, családtagjaik és a közönség közösen élvezhessék a magas színvonalú zenei programokat.

Mészáros Annarózsa
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában