Mozogni és nem versenyezni érkeztek a Mindszenty-iskolába

3 órája

Aktív Iskola Program: sportfesztivál Zalaegerszegen - képgaléria, videó

Interaktív sorjátékok és izgalmas mozgásos feladatok, labdajátékok várták azokat a gyerekeket, akik a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornacsarnokába érkeztek szerda délután. Az Aktív Iskola Programban ezüst szintet elért zalaegerszegi intézmény házigazdaként és Zala mentoriskolájaként szervezte a sportfesztivált.

Mozsár Eszter

Az alsósok szívesen mozognak testnevelésórán kívül is

Fotó: Pezzetta Umberto

A sportfesztiválon először a legkisebbek, az első és második osztályos diákok ismerkedtek a különféle feladatokkal, később a harmadik-negyedikes diákok töltötték meg a tornatermet. Erre az alkalomra a Mindszenty-iskolán kívül a Petőfi-, az Ady-, az Eötvös- és a Liszt-iskolából érkeztek gyerekek, legközelebb a városkörnyéki iskolákat látják vendégül, tájékoztatott Halász Gergely testnevelő tanár, aki öt kollégájával és diáksegítőkkel együtt koordinálta a délutánt. Szándékosan vegyes csapatokat alakítottak ki, így erősítve a közösségi szellemet és a játék örömét.

sportfesztivál
Az Aktív Iskola Programban mentoriskolaként volt házigazdája a zalaegerszegi sportfesztiválnak a Mindszenty-iskola
Fotó: Pezzetta Umberto

Jelenleg 24 zalai oktatási intézmény, azaz az összes iskola negyede tagja az Aktív Iskola Programnak, ami immáron a harmadik tanévkezdésen van túl, felelte érdeklődésünkre Gőcze Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-dunántúli Régiós Irodájának szakmai menedzsere. Jelenleg három zalai iskola várakozik a címre

Az Aktív Iskola Program idén elindította  a mentoriskola programot

- Jelenleg több mint 400 oktatási intézmény csatlakozott a három évvel ezelőtt indított kezdeményezéshez, tavaly 300-an voltunk. Idén pilot jelleggel elindult egy mentoriskolai program. Az országban kilenc ilyen intézmény van, abból az egyik a zalaegerszegi Mindszenty-iskola – tájékoztatott a szakember. 

A szakmai menedzser hozzátette, az Aktív Iskola Program nem titkolt célja, hogy a fiatalok az élethosszig tartó mozgás fontosságát tartsák szem előtt. A védjegyrendszerhez kapcsolódó intézmények a saját iskolájukban megvalósított mozgásos programokért pontokat gyűjtetnek, amiket mozgásösztönző eszközök és rendezvények támogatására tudnak fordítani.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában