Társadalmi felelősségvállalás program

3 órája

Új növényekkel gazdagodott a játszótér környezete

Hat lombhullató díszfát és három lombhullató cserjét ültettek el szerdán Nagykanizsán, a Kanizsa Centrum és a Kanizsa Aréna közötti területen található játszótéren. A növények telepítését a Szerencsejáték Zrt. kezdeményezte, amely a vállalati szintű társadalmi felelősségvállalás programja keretében adományozta a növényeket a dél-zalai városnak.

Gyuricza Ferenc

Szivárvány EGYMI tanulói segítettek a Kanizsa Aréna melletti területen elültetni a növényeket

Fotó: Szakony Attila

A faültetés helyszínét a polgármesteri hivatallal egyeztetve választotta ki Konrád-Németh Cecília városi főkertész, a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. munkatársa. Utóbbi cég felkérésére a programba a Szivárvány Óvoda, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 9-10. évfolyamos szakiskolai tanulói is bekapcsolódhattak.

Kanizsa Aréna
Szépül a Kanizsa Aréna környezete
Fotó: Szakony Attila

- Intézményünk számára nagy lehetőség egy ilyen projektben való részvétel, hiszen a parkgondozó részszakképesítést nyújtó szakiskolai képzésen elsajátított elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhatják a tanulók – mondta Horváthné Szávai Brigitta főigazgató-helyettes. – Nemcsak a szakmai képzés elmélyítését támogatja a közös faültetés, hanem egy hosszútávú együttműködés kialakítását is előrevetíti a program a két intézmény között, hiszen a parkgondozó részszakképesítésben tanuló diákok számára tanulási lehetőséget, a munka világába való bepillantást és hosszú távon a munkaerőpiacon való érvényesülésüket is elősegíti.

Horváthné Szávai Brigitta hozzátette: a Szivárvány EGYMI Örökös ÖKO Iskola és Állatbarát Iskola címmel is rendelkezik, ahol állatasszisztált foglalkozások is kiegészítik a hagyományos oktatási-nevelési formákat. A Via Kanizsa Nonprofit Zrt.-vel való közös faültetési program hatékonyan illeszkedik az intézmény fenti programjaiba. Gyógypedagógiai intézményként pedig külön öröm számukra, hogy egy társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéshez is kapcsolódhattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában