Tófej várja az ottani gyáregység termelésének esetleges bővülését

2 órája

Zalakerámia: termelés Romániában és újra Tófejen?

Arany Horváth Zsuzsa

Hivatalos tájékoztatást még nem kapott Tófej önkormányzata arról, hogy a Zalakerámia ottani gyáregységében mikor, hogyan egészülne ki a termelés azután, hogy a patinás cég Romániába költözteti a romhányi gyáregységben folyó munkálatok egy részét.

Zalakerámia
A Zalakerámia tófeji gyáregysége a Celotti-emléktáblával
 Fotó: ZH-Archívum

Mi és mikor kerül Tófejre?

- Figyelemmel kísérjük a Zalakerámia híradásait, értesültünk arról, hogy Tófejre kerülne a termelés valamely része, várjuk a fejleményeket, mindenkit érdekelne a községben, én magam is dolgoztam a tófeji gyárban - mondta Soós László, Tófej polgármestere lapunknak csütörtökön délután. - Jelenleg nem folyik termelés Tófejen, úgy tudjuk, januárban már igen.

Kosarasok támogatása? 

Felmerült a kérdés, ha a Zalakerámia Zrt. működésének nagyobbik hányada külföldre kerül, a zalaegerszegi kosárlabdaklub közel 20 éves állandó támogatási szerződését fenntartja-e a cég. Hadnagy Zoltán gazdasági igazgatótól megtudtuk, a kosárlabdacsapattal kötött szponzorációs megállapodást nem érintik a termelés helyszíneinek változásai.

Zalakerámia-közlemény

Szerdán számoltunk be arról, hogy a Zalakerámia a romhányi üzemében zajló termelés egy részét Romániába, Kolozsvárra telepíti át.  Az osztrák Lasselsberger tulajdonában álló patinás magyar csempegyártó  cég ezzel gyakorlatilag teljesen leállította a termelést Magyarországon.

Lapunk kérdésére válaszolva a Zalakerámia az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:  "Az építőipar évek óta tartó általános visszaesésének következtében a Lasselsberger-cégcsoport termelésoptimalizálás mellett döntött. Ennek keretén belül a romhányi gyáregység néhány elemét a cégcsoport külföldi termelőegységeibe teszi át, más részeit pedig a tófeji gyárba tervezzük áttelepíteni. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Romániában (Kolozsváron) zajló Lasselsberger-beruházás részben a Zalakerámia beruházásának is tekinthető."

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában