Lépj, ha jól akarsz lenni!

3 órája

Gyaloglónap a zalaegerszegi Parkerdőbe

A Göcseji Barangolók Gyalogló Klub szerdán délután a zalaegerszegi Deák térre invitálta mindazokat, akik a "világgyalogló" nap apropóján, kihasználva a zalai októberi enyhe időt, szívesen vállalkoztak a hat kilométeres gyalogtúrára, amely ezúttal a Parkerdőbe vezetett.

Arany Horváth Zsuzsa

Katona Valéria (piros dzsekiben) a nordic walking botok használatáról is szólt az indulás előtt a Deák téren, mellette a klub egyik tagja, Csallóné Erika

Fotó: Pezzetta Umberto

 A klub vezetője, Katona Valéria az indulás előtt szólt a gyalogló világnap kampány céljáról és fontosságáról, a mozgás egészségmegőrző szerepéről. A gyaloglók megismerkedhettek a nordic walking botok használatával is, majd a parkerdei szabadtéri sport- és fitneszeszközöket is kipróbálhatták. A zalaegerszegi program kapcsolódott a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával idén is útjára indított Világ Gyalogló (HÓ)Nap országos eseménysorozathoz. 

Ennek keretében arra hívtak, hogy október 1-31. között a lehető legtöbb magyarországi településen valósuljanak meg a programhoz kapcsolódó túrák, melyekkel felhívják a figyelmet a gyaloglás, mint a legegyszerűbb mozgásforma jótékony hatásaira. A közös gyaloglás pedig nemcsak a szükséges mozgást biztosítja, hanem a közösségi, baráti kapcsolatokat is erősíti, ami az idősebb korosztály számára különösen fontos. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában