Az egerszegi női tekések a Szerbiában zajló NBC Kupán szerepelnek

2 órája

Két nap után az élmezőnyben a ZTE-ZÁÉV TK

Nemzetközi porondon, a 22. NBC Kupában szerepel ezekben a napokban a ZTE-ZÁÉV TK női tekecsapata a szerbiai Apatinban.

Varga Andor

Eddig Airizer Emese nyújtotta a legjobb teljesítményt a zalaiak közül a női tekések szerbiai NBC Kupáján

Fotó: archív

Az egerszegiek kedden kezdték a selejtezőket és első két játékosuk, Gál Henrietta, valamint László Kata 575, illetve 576 fát dobott. Tegnap újabb két egerszegi tekés lépett pályára: előbb Airizer Emese, aki 641 fával fejezte be szereplését, majd Végh-Soltész Zsófia következett, aki 577 fával zárt. A ZTE-ZÁÉV eddig egységesen jól teljesít a 14 európai klubcsapatot felvonultató tornán és 2369 fa összteljesítménnyel ott van az élmezőnyben. Airizer Emese tegnap estig a selejtezők messze legjobb eredményét érte el, csak a horvát Matea Jirucic (KK Rijeka) tudta némileg megközelíteni, 617 fával. A lebonyolítás rendje megegyezik a Zalaegerszegen zajló világkupáéval: az első három napon a selejtezők zajlanak, s a legjobb négy együttes kerül be a pénteki elődöntőkbe.

A mezőnyben német, osztrák, horvát, cseh és szlovén együttesek is találhatók, illetve ott van a magyar Rákoshegyi VSE is, mely három játékos után a 10. helyen állt az összetettben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában