Magas rangú vendég érkezett

1 órája

Japán nagykövet Nagypáliban

Október 3-án Hikariko Ono, Japán magyarországi nagykövetasszonya a Magyar Japán Gazdasági Klub és a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületének (Shokokai) delegációja kísértében látogatott Nagypáliba, az európai ”Zöldfaluba”.

Arany Horváth Zsuzsa

Hikariko Ono, Japán magyarországi nagykövete  és Köcse Tibor Nagypáli polgármestere

Fotó: Huber Imre

A látogatás keretein belül a zalaegerszegi ZalaZone Park tesztpályával és annak gazdasági jelentőségével ismerkedett a magas rangú japán gazdasági szakemberekből álló csoport, majd délutáni programként látogatták meg Nagypáli községet, tájékoztatta lapunkat Köcse Tibor polgármester. Az időjárás ugyan nem kedvezett az eredetileg tervezett faluséta programnak, de autóbusszal közlekedve, buszos idegenvezetéssel nyerhettek betekintést a látogatók a falu fejlesztéseibe. Ezt követően az Öko-völgyben lévő Innovációs Központban Köcse Tibor tájékoztatta a delegációt a falu „Zöld út” programjáról, eddig elért eredményeiről, valamint dr. Steier József professzor - Nagypáli díszpolgára - a speciális energetikai megvalósulásról, a hidrogén alapú fejlesztésről és a smaragdfáról tartott rövid tájékoztatót. 

japán
A japán gazdasági küldöttség és vendéglátóik Nagypáliban
Fotó: Huber Imre                          

Japán kapcsolatok

A látogatás interaktív formában folytatódott, a japán vendégek befektetési lehetőségekkel és a település jövőjével kapcsolatos kéréseket tettek fel, kérés-felelek formájában. A nagykövet asszony érdeklődött a település hazai és külkapcsolatait illetően, valamint szólt friss tapasztalatairól. Elismeréssel értékelte, hogy Nagypáli környezetbarát, ökologikus falu,  amely vonzza a lakókat, a vendégeket és a befektetőket.

Magyar Japán Gazdasági Klub

A látogatás befejezéseként Nagypáli polgármestere meglepetés ajándékkal kedveskedett a Nagykövet Asszonynak.

A település számára fontos találkozó dr. Urbán László, az Magyar-Japán Gazdasági Klub elnökének közbenjárásával valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában