A hétszeres világbajnok pilóta egészségi állapota izgalomban tartja a közvéleményt

12 órája

Miért ennyire érdekes az elesett, beteg Schumacher?

Benedek Bálint

Nagyon úgy tűnik, hogy Michael Schumacher egészségi állapota még mindig izgalomban tartja a közvéleményt, és továbbra sem tartják tiszteletben a család kérését. Bombaként robbant a hír, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher lánya mallorcai esküvőjén először jelent meg a nyilvánosság előtt 11 évvel ezelőtti síbalesete óta. Jól emlékszünk: a pilóta 2013 december végén szenvedett életveszélyes sérüléssekkel járó balesetet síelés közben. Fél éven keresztül mesterséges kómában feküdt, s a mai napig állandó orvosi felügyeletet igényel.

Michael Schumacher
Michael Schumacher

A versenyzőre emlékezzünk!

A család akkor úgy döntött: örökre elvonul a nyilvánosság elől, hiszen az autóversenyző állapota ezt így kívánta. Jól emlékszem, akkor arra kérték a szurkolókat, hogy tartsák tiszteletben a kérésüket, és emlékezzenek a bajnokra abból az időszakból, amikor még versenyzett. Abból pedig megannyi videót őriznek még a videómegosztó portálok, vagyis lehet válogatni.

A magánélet védelméhez mindenkinek joga van!

Mégis sokaknak semmi sem szent, úgy gondolják, ha valaki közszereplő, akkor köteles az életének minden egyes pillanatába betekintést engedni. Az elképzelhető, hogy a mai internetes közösségi oldalakon a különféle tartalomgyártók éppen ezt teszik, de itt lenne az ideje bizonyos helyzetekben empátiát gyakorolni. A fiatalok talán már nem emlékeznek, de 1997. augusztus 31-én Diána walesi hercegné és kísérete épp a lesifotósok elől menekülve szenvedett halálos autóbalesetet. Egyszóval a magánélet védelméhez mindenkinek joga van. És a Schumacher család döntését kötelességünk elfogadni. Ezért is felháborító, hogy egy csapat fotós a tengerről próbált néhány fényképet készíteni a násznépről, hátha megláthatják a hétszeres világbajnokot elesett, beteg emberként. Szörnyű érzés egyáltalán leírni is, hogy néhányan egy másik embertársuk tragédiájára kíváncsiak, és ehhez szinte semmilyen eszköztől nem riadnak vissza... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában