Jubileumi koncertre készülnek

16 órája

Vilkó: Tíz éve a Kartelben

Tíz éve tagja hazánk egyik legnépszerűbb rap/hip-hop zenekarának, a Ganxsta Zolee és a Kartelnek a zalaegerszegi születésű Takács-Koltay Vilmos. A Vilkó becenéven ismert zenész szerda este erről egy érzelmes posztban emlékezett meg a közösségi médiában.

Gyuricza Ferenc

A Ganxsta Zolee és a Kartel kibővített felállással készül a jubileumi koncertjére

Fotó: ZH-Archívum

A közismert gitáros többek közt azt írta, hogy aznap, azaz október 2-án volt tíz éve az első fellépése új zenekarában, ami akkor még a Ganxta Zolee és a Kartel feat. Fényes Ösvény nevet viselte. Ez utóbbit, azaz a Fényes Ösvényt alkotta Vilkó két ugyancsak frissen igazolt zenésztársával, a basszusgitáros Kovács Dáviddal és a dobos Geröly Mátyással, aki azóta már elhagyta a Kartelt, s többek közt a Follow the Flow tagjaként zenél. Vilkóék első közös koncertje Ganxsta Zoleeval és Big Daddy Lacával, azaz Kalmár Lászlóval a budapesti Gozsdu Manó Klubban volt.

Vilkó
Takács-Koltay Vilmos, azaz Vilkó zenészi karrierje Zalaegerszegen kezdődött
Fotó: ZH Archív

Karriere csúcspontja

„Nem mondom, hogy olyan, mintha tegnap lett volna ez a fellépés, de azért ez a dekád bizony iszonyat hamar lepörgött... Voltak itt sosem látott magaslatok, sikerek, majd váratlan mélyrepülések, örömök, bánatok, szakmai díjak, aranylemezek, tagcserék, ahogy illik, én pedig sosem gondoltam egy pillanatig sem, hogy rossz helyen lennék, mert bármilyen közhely, ez a zenekar nem egy munkahely, hanem egy kellemesen káoszos közösség, amely pont akkor lenne diszfunkcionális, ha minden tüchtig tervek, folyamatos agyalások mentén működne, és egy koszfoltnyi trehányság sem lenne benne. Akkor még a húszéves jubileumra kezdtünk el készülni, ami brutál jól sikerült, most viszont a harmincas közeledik, ami valószínűleg a zenészkarrierem csúcspontja lesz minden tekintetben. Ha csupán egyetlen dalt ismertek ettől a rohadék brigádtól, gyertek el, mert olyan show lesz az Arénában, hogy minden pillanata sütni fog!” – írta a posztban Vilkó, aki utóbbi mondatával arra utalt, hogy a Ganxsta Zolee és a Kartel január 17-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban egy nagyszabású koncerttel ünnepli a 30 éves jubileumát. A zenekar jelenlegi tagjai mellett több olyan zenész vagy rapper is színpadra lép, aki a három évtized során tagja volt a csapatnak.

Világrengető hepaj

„Pár hónap múlva már 30 éve lesz, hogy Ganxsta Zolee rappelésre adta a fejét és összehozta a bandát, a Kartel 30. születésnapja alkalmából pedig összegyűlik a klán szinte minden tagja, hogy ismét egy színpadon álljon a Jó, a Rossz és a Kartel. Ez lesz az igazi világrengető hepaj, ahol Zolee, Big Daddy és Siska mellett ismét szövegel majd Dopeman és Steve is, míg a szkreccseket Sámson szolgáltatja majd” – olvasható a koncerttel kapcsolatban a zenekar oldalán.

Vilkó zenekarai

Takács-Koltay Vilmos Zalaegerszegen kezdte zenészi karrierjét, első országos ismertséget is szerzett zenekara a Reactor volt. Ezt követően a Guns ’N Roses dalokat játszó tribute formáció, a Hollywood Rose tagja lett, majd innen igazolt át a Kartelbe. Közben beugró zenészként játszott a Junkies-ben is, amelynek énekesével, Szekeres Andrással azóta is baráti kapcsolatot ápol, közös akusztikus formációjuk is van. Vilkó emellett Lugosi Dániellel egy Nirvana tribute formációt is visz, illetve éveken keresztül adott úgynevezett „egyszálgitáros” esteket is. A Kartel mellett van egy másik közös projektje is Ganxsta Zolee-val, a Dos Diavolos nevű formációt a Covid-járvány idején hozták létre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában