Fiatalok művészetét ismerték el

2023.09.09. 12:52

Zala Vármegyei Tárlat a hangverseny- és kiállítóteremben

Három díjat osztottak ki a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az I. Zala Vármegyei Tárlat kiállításmegnyitóján pénteken, amely Velkey Péter kulturális tanácsadó javaslatára jött létre.

Mozsár Eszter

Fotó: Mozsár Eszter

A háromtagú zsűri – Lehota János esztéta, Kondor János festőművész és dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum tudományos igazgatója - ezúttal a fiatalabb generáció munkáját ismerte el. A megjelenteket  a város nevében Gecse Péter alpolgármester köszöntötte.

A díjazottak a rendezényen: Agárdi Olivér Attila, Nagy Kata és Bárdosi Katinka
Fotó: Mozsár Eszter

Nagykanizsa város díját Balogh László, a dél-zalai város polgármestere nyújtotta át Bárdosi Katinka festőművésznek, aki „Still 01” című művéért kapta az elismerést. Zalaegerszeg város fődíját és a vele járó 150 ezer forintot Novák Kata festőművész vehette át „A világ valóban olyan, amilyennek más látja” című festményéért, a díjat Gecse Péter alpolgármester adta át. 

A Vármegye-díjat Agárdi Olivér Attila festőművész „Ezt jól át kell gondolni” című munkájára kapta, az elismerést Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke adta át.

Fotó: Mozsár Eszter

A seregszemlére 53 alkotás érkezett 32 művésztől, a tárlatot dr. Kostyál László ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A műsorban Kámán Fruzsina és ifj. Horváth Károly népzenész működött közre. A kiállítás még egy hónapig, október 7-ig látogatható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában