Zene

2024.06.24. 09:30

Jótékony célú hangversenyt adott a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar vasárnap este a Korona Szalonban

"Érezd a szív dalát!" címmel adott évzáró hangversenyt a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar Zalaegerszegen a Korona Szalonban vasárnap.

Arany Horváth Zsuzsa

Pillanatkép a koncertről

Fotó: Pezzetta Umberto

A koncert bevételét az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány javára ajánlotta fel a Liszt-iskola egykori növendékeiből álló együttes. A közönség az első részben komolyzenei kórusműveket hallhatott Zumbók-Jakobovics Nikoletta csellóművész és Dobos Sándor zongoraművész közreműködésével. A világslágerek közül énekelték  Elton John Can you feel the love tonight, valamint az ABBA I have a dream című számát is, a zongorakíséretet Mezőfiné Dankó Andrea, Dobos Sándor, Varga Miklós adta. A kórus tagjai közül Jandovics Viktória a Schindler listája című film zenéjét felidézve adott fuvolaszólót.

Az énekkar történetének előzményeihez tartozik, hogy 1992-ben és 1997-ben a zenei tagozat 35. és 40. jubileumára Büki Gyuláné által összehívott, majd 2007-ben az 50. évfordulón már az ő emlékének is szentelt hangversenyen fellépő, régi tanítványokból álló formációból alakult meg a 30-35 fős kórus Liszt Iskola Régi Diákok Kórusa név alatt. Az évek során a karácsonyi és húsvéti szereplések mellett felléptek az iskola rendezvényein, városi és a színházbeli gálaműsorokon, hangversenyeken -  Kövécs Edit, Ladvenicza Éva és Dankos Attila karnagy vezényletével.  Jelenlegi nevüket 2019-ben vették fel, ekkor új karnagy lépett a kórus életébe Kincses Ildikó személyében, aki szintén a Liszt-iskola növendéke volt.

A vasárnap esti jótékony hangverseny bevételét, 117 ezer forintot hétfőn délelőtt át is adták az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány képviselőjének. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában