A streamingszolgáltatók heti kínálatából

2 órája

Mit nézzünk a héten? Botrány, ördögűzés, vak szerelem

Ezen a héten is vadonatúj filmek és folytatódó sorozatok közül válogathatunk. A hazai streamingszolgáltatók újabb premierekkel frissítik kínálatukat, de mit nézzünk a héten? A Netflix több, már évek óta futó sorozat régóta várt folytatását adja, egyik a Vak szerelem reality, a másik a Fülig beléd zúgtam, az újdonságok közt pedig a Marbellai luxusingatlanok érkezik. A Maxon pedig két szomszéd és két világítótorony őr drámáját követhetjük.

Korosa Titanilla

Ha azt keressük, hogy mit nézzünk a héten, a Mocskos kis levelek jó választás Olivia Colman főszereplésével

Fotó: ZH

Mit nézzünk a héten? Az október első hetében debütáló filmekből és induló sorozatokból válogattunk a mafab.hu közlése alapján. 

Mit nézzünk a héten? - Drámát a Maxon

A streamingszolgáltatók heti kínálatából elsőként a Maxot nézzük, ahol október 4-től érhető el a Mocskos kis levelek című krimivígjáték. Egy 1920-as évekbeli angol tengerparti város egy sötét és abszurd botrány tanúja lesz. A fikciónál is furcsább igaz történeten alapuló Wicked Little Letters két szomszédot mutat be: a mélyen konzervatív helyi Edith Swant (Olivia Colman) és a lármás ír bevándorlót, Rose Goodingot (Jessie Buckley). Amikor Edith és lakótársai gonosz leveleket kezdenek kapni, amelyek tele vannak akaratlanul is mulatságos trágárságokkal, a mocskos szájú Rose-t megvádolják a bűncselekménnyel. A névtelen levelek országos felháborodást váltanak ki, és perre kerül sor. Amikor azonban a város asszonyai – Gladys Moss rendőrnő (Anjana Vasan) vezetésével – maguk is nyomozni kezdenek a bűntény után, kezdik gyanítani, hogy valami nincs rendben, és talán mégsem Rose a tettes. 

A világítótorony kissé nyomasztó, de érdekes emberi dráma Willem Dafoe és Robert Pattinson főszereplésével 

Október 4-én kerül fel a Maxra A világítótorony című misztikus dráma, melyben egy tengerbe nyúló kis sziklán lévő világítótoronyba hosszú gyalogút után érkezik szolgálatra két nem túl bizalomgerjesztő fickó: a tapasztalt öreg (Willem Dafoe), és a korábban favágóként dolgozó újonc segédje (Robert Pattinson). A vágyaik, a félelmeik, a szuggesztív környezet és persze a magány egyre nagyobb hatással lesz az elméjükre, mely katartikus módon determinálja a két férfi viszonyát.

A képen Russell Crowe A pápa ördögűzője 

A Netflix október 5-én tűzi műsorra a pápa progresszív ördögűzőjének történetét. A Vatikán hivatalos ördögűzőjének feljegyzései alapján készült A pápa ördögűzője film rémisztő és hihetetlen. A Sátán megszáll egy kisfiút, mert tudja, hogy a legerősebb gonosz ellen a pápa a legerősebb ellenfelet küldi: a saját pápai ördögűzőjét (Russel Crowe), aki minden szörnyűséggel szembeszáll, nem fél, és mintha nem fogna rajta semmilyen túlvilági átok. De ezúttal talán ő is kevés lesz. Mert miközben a hitet védi a gonosz ellen, és megpróbál megmenteni egy szörnyeteggé vált kisfiút, az ördögűző rájön, hogy nemcsak túlvilági hatalmakkal harcol. Nyomozása során felfedezi, hogy egy sok évszázados összeesküvésbe botlott, amelyet a Vatikán mindenáron rejtegetni próbál. Egyszerre kell megküzdenie az evilági és nem evilági hatalmakkal: és ez talán már neki is túl sok… A különleges hangulatú misztikus horrorfilm egyszerre horror, rettenetes titkokat tartogató krimi egy ősi konspirációról – és az igazság. A történet a Vatikán valóságos pápai ördögűzője, Gabriele Amorth atya (Russell Crowe) feljegyzései alapján született. 

Pazar ingatlanok Marbellán

A Netflixen e héten is szinte minden napra jut premier. A Marbellai luxusingatlanok a realityk táborát erősíti október 1-től. A Homerun Brokers, a fiatal svéd ügynököket felsorakoztató vállalat pazar ingatlanokat értékesít a gazdagoknak Spanyolország napsütötte tengerpartján, és a személyes életükben navigálnak, miközben a vagyonok emelkednek és süllyednek Marbellán. 

A Vak szerelem visszatér a hetedik évaddal október 2-án, új szingliket követve Washington D.C.-ből – akik mind készen állnak arra, hogy átvágjanak a modern randizás szabályain, és hiteles kapcsolatokat alakítsanak ki látatlanban. Ebben az évadban a szinglik mély és azonnali kapcsolatokat alakítanak ki, megalapozva ezzel egy váratlan utazást, amely tele van fordulatokkal és sokkoló felfedezésekkel, amelyek minden kapcsolatot próbára tesznek, még jóval azután is, hogy a résztvevők elhagyják a kapszulákat, és visszatérnek a való világba.

Egy négyrészes dokumentumfilm is várható A konyhafőnök asztaláról: Tészta címmel október 2-tól. Egy ízletes utazás a világ körül, amely négy mesterszakács szemével fedezi fel a tészták gazdag és változatos világát. Kulturális jelentőségük és kulináris művészetük ünneplése hagyományos és innovatív technikákkal.

Aki a Megoldatlan rejtélyeket szereti, az örülhet, mert a sorozat már az ötödik évadját kapja szintén október 2-től. Megdöbbentő eltűnések, sokkoló gyilkosságok és paranormális találkozások megtörtént eseteivel tér vissza az ikonikus dokumentumfilm sorozat. Az ötödik évadban még több zavarba ejtő, megoldatlan ügy és természetfeletti esemény szerepel.

Sötét titkok a Skyshowtime-on

A héten a Skyshowtime-on október 1-től elérhető az Eileen című misztikus thriller. A film az 1964-es kemény massachusettsi télben játszódik. A fiatal titkárnő, Eileen elbűvöli munkahelye, a börtön új, vonzó tanácsadóját. Kettejük bimbózó kapcsolata csavaros fordulatot vesz, amikor Rebecca felfed egy sötét titkot – ami Eileent veszélyes útra tereli. 

A képen Anne Hathaway az Eileen című thrillerben 

Október első hetében emellett olyan klasszikusok is felkerültek, mint a Horrora akadva vígjáték három része, illetve A múmia-trilógia és a negyedik, 2017-es film is.

A Disney+-on október 3-án már látható a Lélegzet-visszafojtva című dráma, melyben Az egyre szörnyűbb porviharok csapdájába esett fiatal anya, akit kísért a múltja, meg van győződve arról, hogy egy titokzatos erő fenyegeti a családját, ami rendkívüli tettekre sarkallja, hogy megvédje őket. 
Az Apple TV+-n október 2-től nézhető a Where's Wanda? Című német drámasorozat. A kétségbeesett szülők, Dedo és Carlotta Klatt hónapokkal eltűnése után keresik lányukat. Mivel a rendőrség képtelen volt megtalálni a lányt, a szomszédok után nyomoznak, és sötét titkokat fedeznek fel a zárt ajtók mögött. 

Az Amazon Prime Video kínálatában látható október 3-tól az House of Spoils című horror. A film egy séf történetét meséli el, aki megnyitja első éttermét, ahol megküzd a konyhai káosszal, egy kétes befektetővel és az önbizalomhiánnyal, de a nyomás fokozódik, amikor megjelenik a birtok előző tulajdonosának szelleme, aki szabotázzsal fenyegeti. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában