Labdarúgás

2023.03.05. 20:00

NB III: a Teskándé az egyetlen zalai pont (galéria, videó)

Címkék#NB III#foci

A labdarúgó NB III Nyugati-csoport újabb játéknapján az FC Nagykanizsa csapatára rangadónak is beillő mérkőzés várt, hiszen a legutóbb NB II-es III. Kerület volt a vendég. Sok helyzetet hozó találkozón fővárosi siker született, de pontot érdemelt volna a Nagykanizsa. Viszont pontot érdemelt a Teskánd is, amely Budaörsön ikszelt, a ZTE FC II. Érden kapott ki.

Kerkai Attila

Lőrincz Bence óriási gólt lőtt (képünkön) a találkozó elején, de aztán gyorsan jött a Kerület válasza

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

FC Nagykanizsa - III. Kerület TVE 1-2 (1-1)
Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Bana.
FC Nagykanizsa: Borsi - Szabó P., Bence Sz., Kovalovszky, Varga - Godzsajev - Szilágyi, Szökrönyös, János N. (Béli, 65.), Lőrincz B. - Kószás (Kovács Gy., 73.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Gólszerzők: Lőrincz B. (4.), illetve Tóth Z. (11., 60.).

A harmadik Nagykanizsa az ötödik, és több korábbi NB I-es játékost soraiban tudó fővárosiakat fogadta. Azonban a meccs pikantériáját nem ez adta, hanem az: az ősszel még a Kanizsa kapuját védő és a télen távozott Hajagos Tamás a III. Kerülethez igazolt. Vasárnap ő állt a vendégek kapujában, de gyorsan "fel is avatta" őt a korábbi csapattárs, Lőrincz Bence, aki nagy gólt lőtt. Nem sokáig tartott a hazai előny, mert a Kerület egy szép akció végén egyenlített. Mindkét oldalon voltak még nagy lehetőségek az első félidőben, de ezek kimaradtak. A második félidőben is támadott a hazai együttes, de egy kihagyás elég volt, hogy közelről Tóth Zoltán duplájával már a III. Ker. vezessen (1-2). A Nagykanizsa többet támadott, sőt a hajrában két ordító helyzete is volt, de nem sikerült az egyenlítés. Rangadót vesztett a dél-zalai csapat, amelynek tízmeccses hazai veretlensége ért véget, ami a 4. forduló óta tartott.

Gombos Zsolt: "Az első félidőben kapott gól ellenére a szünetben megdicsértem a csapatot, de azt mondtam, hogy ennél több kell és csúszni-mászni szükséges a siker érdekében. Viszont ez hiányzott, sőt az ellenféltől láttam ugyanezt... Ezért megérdemelt a Kerület győzelme, bár akadtak büntetőgyanús helyzetek is, de a síp néma maradt. Sajnálom, hogy megszakadt a szép sorozatunk."

Érdi VSE - ZTE FC II. 2-0 (1-0)
Érd, 100 néző. Jv.: Horváth P.
ZTE FC II.: Németh E. - Király, Dóczi, Bedővári - Kámi - Jóna, Tullner, Fábián, Kryvotsuk, Papp Cs. - Baloteli. Vezetőedző: Koller Zoltán.
Gólszerzők: Csoma-László B. (41.), Pintér (77.).

Az egerszegiek fiatal csapata felvette a kesztyűt a sokkal rutinosabb és előkelőbb helyen álló érdiekkel. Nem látszott a pályán a helyezésbeli különbség, hiszen a hazaiak mellett az egerszegiek is szép akciókat vezettek és helyzeteket alakítottak ki. A ZTE FC II. elkerülhető gólokat kapott, így pont nélkül távozott.

Koller Zoltán: "Nem lehet panaszom a csapat teljesítményére, hiszen fölényben is futballoztunk. Sajnos a gólok megint elkerülhetők lettek volna. Ha azt nézem, hogy a hatodik helyezett otthonában így játszottunk, akkor nem lehetek elégedetlen, de az eredmény miatt csalódott vagyok, mert közelebb álltunk a pontszerzéshez, mint a vereséghez."

Budaörs - Technoroll Teskánd 1-1 (1-0)
Budaörs, 150 néző. Jv.: Drabon.
Teskánd: Pergel D. - Horváth J. (Szinay, 46.), Vert, Bekő - Kiss, Nagy R., Kovács Z., Hetesi, Bedő - Szabó M., Bontó. Vezetőedző: Pergel Attila.

Kissé megilletődötten kezdett a Teskánd, amit kihasznált a házigazda, de ezt követően a zalai csapat jobban játszott. Már az első félidőben is voltak helyzetei, majd a másodikban még több és sikerült is egy szöglet után az egyenlítés. Megvolt a lehetőség a győztes találat megszerzésére is, de ez nem jött össze.

Pergel Attila: "Aki látta ezt a találkozót, tanúsíthatja, hogy két pontot Budaörsön hagytunk. Remek környezetben játszottunk, helyzeteink voltak és még a 92. percben is volt ziccerünk. A pontszerzésnek persze örülök, mert minden pont jól jön, mégis több volt ebben a találkozóban."

Gólszerzők: Halácsi (8.), illetve Vert (61.).

A 24. forduló további eredményei: Gyirmót FC II.-Kaposvár 0-2, Fehérvár FC II.-Komárom 1-0, Veszprém-Csorna 4-0, Mór-Balatonfüred 0-1, Bicske-Tatabánya 1-0, Zsámbék-Puskás FC II. 0-3, Kelen SC-ETO Akadémia 0-0. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában