Rekkenő hőségben játszottak

2024.06.29. 15:39

Egy góllal nyert a Honvéd a ZTE FC ellen

Lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgó csapata, amely a jelenleg másodosztályú Bp. Honvédot fogadta. Nyert a fővárosi csapat a rekkenő hőségben

Kerkai Attila

Andráshidán a Honvéd nyert a ZTE FC elleni edzőmérkőzésen

Fotó: honvedfc.hu

ZTE FC - Bp. Honvéd 1-2 (1-1) 

Andráshida. Jv.: Molnár A. 

ZTE FC. 1. félidő: Gundel-Takács -  Bakti, Safronov, Szendrei, Medgyes - Mescack, Sankovic, Sajbán, Boros - Klausz,  Németh D. 2. Félidő: Németh E. - Nyíri, Evangelou, Várkonyi, Cubrilo (Deme) - Vogyicska, Csonka, Kiss B., Mim - Csóka Do. Spoljaric. 

Gólszerzők: Klausz (28.), illetve Keresztes (5.), Krajcsovics (79.). 

Alig, hogy elkezdte a nyári felkészülését a ZTE FC, öt nappal később már az első  edzőmeccsére készült szombaton Andráshidán. A ZTE Aréna gyepszőnyegét kicserélték és az edzőpályákat is felújítják, így  egyelőre "albérletbe " kényszerült az élvonalbeli csapat, de az Andráshida SC   biztosította pályát. 

Nos, a ZTE FC-ben több bemutatkozó játékos is volt a zárt kapuk mellett rendezett találkozón, hiszen az első félidőben Gundel-Takács Bence és Bakti  Balázs, majd a második félidőben Nyíri Vince, Marko Cubrilo és Csonka András is bemutatkozott a nyári szerzemények közül. A kezdőben ott volt a szegedi kölcsönadás után visszatért Klausz Milán, aki villant is, hiszen az ő  remek fejesével egyenlített a ZTE FC, ugyanis a találkozó elején a Honvéd  került előnybe.  Márton Gábor vezetőedző  a keret tagjait  kettéosztotta, így mindenkinek jutott egy féliidőnyi játék. Ami  kellett, mármint a játék, hiszen  a héten már kemény terhelést kapott a csapat, a játék pedig mindig jól jön. A forróságban a második félidőben a Honvéd  újra előnyhöz jutott egy védelmi kihagyás után,  és végül nyert is. A szombati vendégek csapatában jónéhány  hazai szinten ismert futballista is megtalálható volt, mint  például az Újpestben hét szezont is lehúzott Branko Pauljevic. 

Összességében  egy küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat, de a nagy melegben  nem is lehetett elvárni  többet, és ne feledjük azt sem, ez tipikusan az az edzőmeccs volt, ami azt a cél szolgálta, hogy meccsterhelést is kapjanak a játékosok az alapozás közben.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában