Országúton és hegyen is megállták a helyüket

2024.07.02. 10:00

Több versenyen, illetve válogatott edzőtáborban is érdekeltek voltak a ZKSE versenyzői

Mountain bike és országúti kerékpár – mindkét versenyágban vitézkedtek a közelmúltban a zalaegerszegi Green Zone-ZKSE tagjai.

Varga Andor

Rugyai Csaba és Horváth Szabolcs

Forrás: ZKSE

Kazincbarcikán rendezték meg a Borsod MTB sorozat záró versenyét, melyen ismét szép eredményeket értek el az egerszegiek. U9, fiúk: 3. Káldi Zalán. Hobby, nők: 1. Cséri Szilvia. Master2, férfiak: 11. Káldi Tamás.

A sorozat összetettjében Káldi Zalán (U9) ezüstérmet szerzett, míg a a Master2-es férfi mezőnyben Káldi Tamás a 9., Gubancsik Péter pedig a 10. helyen zárt.

Ugyanekkor idehaza kerékáros fővárossá változott Zalakaros, ahol tizenhetedszer rendezték meg a Mapei Tour de Zalakaros viadalt. Melyen nagy létszámmal képviseltette magát a ZKSE is: a klubból szombaton a fiatalok jeleskedtek, vasárnap pedig a felnőttek vitték a prímet.

Kéméndi Koppány és Kovács Máté
Forrás: ZKSE

Eredmények. Nilfisk gyerekverseny: 1. Filó Dénes. U9, lány: 3. Kanta-Csejtei Lili. U11, fiú: 2. Kovács Máté, 6. Kéméndi Koppány. U13, fiú: 3. Kanta-Csejtei Bence. Tour de Zalakaros, 66 kilométer, nők, 14-18 évesek: 4. Ádám Gabriella. 40-49 év: 17. Konkoly Andrea. Férfiak, 40-49: 18. Hegyi Péter, 32. Káldi István, 38. Filó László. 137 km, férfiak, 19-39: 21. Rugyai Csaba, 34. Zavadil András. 40-49: 7. Horváth Szabolcs, 19. Dervalics Gábor, 21. dr. Sáfár Zoltán. 50-59: 20. Balaicz Róbert.

A ZKSE korábbi versenyzője, Kálmán Dániel már a Lotus Cycling Team színeiben versenyezve harmadik lett a 66 km-es táv abszolút rangsorában. Ez a „kapcsolat” pedig azért is érdekes, mert a pécsi székhelyű csapat egyengette a Pannonhalmán megrendezett országúti magyar bajnokságon az egerszegi Endrédi Máté útját. A zalai fiatalember ugyan nem ért célba a 170 km-es távon (ahol idén is Valter Attila, illetve Vas Kata Blanka győzött), de 135 km-ig hősiesen kitartott és nagyon értékes tapasztalatokat szerzett.

És még egy információ a hegyikerékpár világából: az U15-ös és U17-es magyar válogatott ezekben a napokban a Mátrában tartott technikai felkészítő edzőtábort, melynek a ZKSE-s Bruchner Máté is részese lehetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában