Esős, kissé szomorkás lett az idei Zete Fieszta

2024.07.20. 19:50

Vereség a főpróbán, de ez még nem ment „élesben”… – fotógaléria

Szombaton tartotta meg bajnoki főpróbáját a ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata a hagyományos Zete Fieszta keretében. Az eseménysorozat fő mérkőzése a ZTE FC – HNK Sibenik találkozó volt, amit a horvát együttes nyert meg.

Kerkai Attila

Josip Spoljaric (kékben) is eljutott helyzetig az első félidőben, de lövését a kapus védte

Fotó: Szekeres Péter

Kánikulából az őszbe… Talán nincs benne nagy túlzás, hiszen amíg pénteken még 34 fokot mértek Zalaegerszegen, szombatra gyökeres fordulatot vett az időjárás a hidegfront érkezésével. Napközben sem emelkedett a hőmérséklet 20 fok fölé és folyamatosan esett… Mondjuk a frissülés szempontjából jól jött minden, de…

A Zete Fieszta egy női találkozóval kezdődött, amikor a ZTE FC együttese az ugyancsak NB II.-ben szereplő SC Sopront fogadta és a zalai lányok 4-2-re nyertek. Bent a stadionban a fő mérkőzést megelőzően az utánpótlás együttesek közül köszöntötték a legeredményesebbeket, de a szakadó eső miatt az eredetileg tervezett programot – érthető okokból – módosították.

A ZTE FC-HNK Sibenik találkozó kezdetére  már szépen gyülekeztek a nézők az erre az alkalomra megnyitott szektorokban. A kezdés előtt következett a szezon előtti csapatbemutató, egyenként szólítva a pályára a csapat tagjait, valamint a szakmai stábot és az együttes mellett dolgozókat.

ZTE FC – HNK Sibenik 1-2 (0-1)

ZTE Aréna, 1200 néző. Jv.: Bognár T.

ZTE FC: Gundel-Takács (Németh E., 62.) – Szendrei (Nyíri, 62.), Várkonyi, Safronov, Medgyes (Cubrilo, 62.) – Csonka (Bakti, 62.), Sankovic, Kiss B. (Sajbán, 46.) - Dénes Cs. (Croizet, 68.), Spoljaric (Németh D, 46.), Mim (Vogyicska, 46.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Sibenik: Dakovic (Misevic, 73.) – Morrison (Santini, 62.), Gacic (Bakovic, 73.), Puncec (Grbljela, 62.) – Kolega (Kulusic, 62.), Bakic (Iykdyock, 62.), Roca, Vasilj (Laca, 62.), Zuta (Brajkovic, 46.) – Zounic (Torres, 46.), Bozic (Devic, 46.). Vezetőedző: Mario Carevic. Cserék: Brajkovic, Torres, Devic,

Gólszerzők: Németh D. (76.), illetve Bozic (44.), Kulisic (78.)

Értelemszerűen nedves talajon kezdődött a játék, a horvát élvonalba most visszajutott Sibenik mindjárt oldalhálóval nyitott, de aztán inkább a ZTE akarata érvényesült. Hat nappal az MTK elleni bajnoki nyitány előtt az egerszegiek kezdője nem feltétlenül egyezett meg a későbbi bajnokin felálló együttessel, de azért nagy vonalakban már ez az a csapat, amelynek tagjai az új bajnokságban adják majd a csapat gerincét. A ZTE többet birtokolta a labdát, a 22. percben egy szépen „megrajzolt” hazai támadás végén Spoljaric félfordulattal, kapásból vette célba a kaput, de a horvát hálóőr bravúrral védett. Két perc múlva Mim került helyzetbe, de közelről fölé vágta a ziccert. Abszolút fölényben játszott a ZTE csapata, a horvátok teljesen beszorultak térfelükre, aztán a 34. percben Kiss Bence távoliját kotorta szögletre a kapus. Bőven vezethetett volna már a zalai csapat, a helyzetei megvoltak, jól is játszott, de a gól hiányzott. Jött is a találat, csak éppen a másik oldalon…. Tulajdonképpen a semmiből került helyzetbe a  Sibenik, de ehhez kellett egy hazai eladott labda a 44. percben, amiből aztán Bozic indult meg, szépen elfektette  Gundel-Takácsot és jobbról, éles szögből helyezett a kapuba.

A szünetben újabb utánpótlás játékosokat köszöntöttek, akik korosztályaik legjobbjai voltak.

A második félidőre három helyen változtatott Márton Gábor és a horvátok is három friss embert küldtek pályára. Be is talált a ZTE csapata Szendrei révén, de les miatt érvénytelenítették a találatot (igaz, egy ideig a helyi szpíker ünnepelte a gólszerzőt…), de továbbra is váratott magára a hazai gól. Márton Gábor újabb négy játékost küldött pályára (közben a horvátok is alaposan frissítettek), majd nagy ováció mellett kicsivel később a héten visszatért Yohan Croizet is lehetőséget kapott a játékra. Nem maradtunk ZTE-gól nélkül, hiszen a 76. percben egy gyors és szép akció után Vogyicska hozta helyzetbe Németh Dánielt, aki középről higgadtan lőtt a kapuba. Viszont nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek a zalai csapat, ugyanis kihagyott a védelem, Kulisic pedig közelről a felső léc segítségével  újra vezetést szerzett a Sibeniknek. A ZTE FC nagy erőket mozgósított az újbóli egyenlítésért, de már nem jött össze a gól.

A ZTE FC az első félidőben játszott jobban és akár  el is dönthette volna a találkozót, de kimaradtak a nagyobb lehetőségei. A bajnoki főpróbán tehát kikapott, jövő héten pénteken pedig már élesben megy a játék, amikor az MTK érkezik Zalaegerszegre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában