Ezek voltak a fő témáink a héten

2024.09.06. 19:38

Ha lemaradt volna róla: cefre a medencében, iskola mobilok nélkül, zalai paralimpikonok sikere

Hőségben és mobiltelefonok nélkül indult a tanév, nagy sikert ért el a paralimpián Illés Fanni és Tunkel Nándor – ezek voltak a fő témáink ezen a héten a zaol.hu-n. Ajánlunk néhány cikket a heti termésünkből, ha esetleg elszalasztotta a legérdekesebb olvasnivalóinkat.

A telefonokat el kell zárni a tanítás végéig

Fotó: Szakony Attila

Iskolakezdés bonyodalmakkal

Még sokáig téma lesz, hogy az új tanévben tilos az iskolákban mobiltelefont használni. A zalaegerszegi Mindszenty-iskolában megnéztük, hogyan szervezték meg a telefonok leadását.   Pszichológust is kérdeztünk a témáról, aki arról beszélt: a mai "digitális" gyermekhez úgy hozzánőtt a telefon, mintha a tenyerük meghosszabbítása lenne, éppen ezért nehéz a korlátozás. Ha már iskolakezdés: arról is írtunk, hogy a hőség miatt a szülők ventilátort vittek be a zalaegerszegi iskolákba, de nem engedték azokat használni. 

Illés Fanni és Tunkel Nándor sikere

Két zalai, illetve zalai kötődésű sportoló szerepelt kimagasló eredménnyel a párizsi paralimpián, Illés Fanni úszó és Tunkel Nándor erőemelő. Illés Fannira a zalaegerszegi edzője is nagyon büszke, válaszolta kérdésünkre Horváth Csaba. Tunkel Nándor sikere kapcsán az erőemelésről kérdeztük a sportág egyik nagykanizsai kiválóságát, Danicser Anita Melindát. 

Javítóintézet, rolleresek, cefre a medencében

Ott voltunk a nagykanizsai javítóintézet évnyitóján, a tudósítás kitért arra is, hogy új idők jönnek az intézményben. A rolleresekkel kapcsolatban arról írtunk, hogy feket báránynak tekintik őket a közlekedésben, s a roller használatának szabályozását jártuk körbe. Szerették nagyon olvasóink a Miénk itt a tér című múltidéző rovatunk új bejegyzését is, amely emlékeztetett arra a furcsaságra, hogy egykor cefrét tárolt a kanizsai italárugyár a strand (!) medencéjében.

Ha esetleg nem olvasta, alább is megtalálja kiemelt cikkeinket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában